26. kesäkuuta 2015

Jacob’s Creek UnVined viinit
Perheessä ja tuttavapiirissä on aina ollut ihmisiä jotka syystä tai toisesta, eivät ole voineet juoneet alkoholia uskonnollisista syistä, lääkityksestä tai raskaudesta johtuen. 

Suurin ongelma on että sekä valkoviinit että punaviinit ovat viimeisten vuosi kymmenien aikoina kivunneet alkoholiprosentissa ja tämä tarkoittaa sitä että nykyään voi juoda entistä vähemmän viiniä kuin ennen vanhaan.  Pidän punaviinistä, rakastan sen makua ja voisin juoda sitä pitkin päivää ja koko ajan jollei se sisältäisi alkoholia ja siitä ei juopuisi. 

Olen vuodesta 1987 olen sekä mielenkiinnosta että ammatillisista syistä maistellut alkoholittomia viinejä. Suurin osa tähän asti maistamistani ovat olleet liian makeita ja vain kalpeita haamuja viinistä. Jotkut ovat jopa maistuneet pilaantuneilta tai homeisilta. Näitä huonoja alkoholittomia viinejä tarjoillaan edelleen ympärimaailmaa hyvätasoisissakin ravintoloissa ja jos alkoholia sisältävä viini olisi maistunut tälle se olisi lähetetty takaisin virheellisenä. 

Tässä ilouutinen meille kaikille jotka haluamme joskus juoda viiniä siitä humaltumatta
Nyt on olemassa kokonainen sarja alkoholittomia viinejä joita jopa minun on ilo juoda, ja vaikka ne ovat hieman makeampia kuin alkoholia sisältävät viinit niistä ei ole hävinnyt niiden luontainen raikkaus tai kirpeys, joten saanko esitellä:

Jacobs's Creek Unvined alkoholittomat viinit. 

Tai no oikeastaan melkein alkoholittomat, viineissä tosiaan on 0, 5 % alkoholia. Positiivista myös on että näissä vain vähän alkoholia sisältävissä viineissä on noin puolet tavallisen viinin 12 % alkoholia sisältävän viinin kalorimääristä, asia joka on hyvä tietää kun kalorit ovat laskettuna.
Jacob’s Creek UnVined-viinit valmistetaan tavallisesta viinistä josta alkoholi poistetaan uudella vakuumitislausmenetelmällä, jossa matalassa lämpötilassa alkoholi saadaan paineen avulla haihdutettua pois ilman, että viinistä katoaa aromeja. Lisäksi Jacob’s Creek käyttää alkoholittoman viinin makujen tasapainottamiseen rypäleen omaa mehua joten maku on samaa mitä viinissä jo on.

Jacob’s Creek UnVined Riesling 2014

Raikkaan viheromenainen alkoholiton valkoviini jossa kivasti happoa vaikka onkin makeahkoa. Älä kuitenkaan pelästy, viini ei ole makeaa vaan vaatii sen makeuden saavuttaakseen pyöreän makunsa. Tasapaino hapokkuuden ja makeuden välillä on juuri oikeanlainen, kivasti mineraalinen ja hedelmäinen. Viini tuoksuu raikkaan sitruunaiselle ja limetille jonka seassa on pienen pieni häivähdys mustaseljaa. Viiniä löytyy sekä Alkosta tilausvalikoimasta sekä joistain suurista ruokamarketeista. Hinta on sama kuin halvalla viinipullolla, noin seitsemisen euroa.
Viini sopii mahtavan hyvin äyriäisten, salaattien sekä esimerkiksi kanapastan seuralaiseksi.

Jacob’s Creek UnVined Shiraz 2014

Mahtava alkoholiton keskitäyteläinen tumman punainen viini jossa maistuu tummia marjoja kuten mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Hieno sävy mausteisuutta luumujen seassa jossa herkullinen häivähdys vaniljaa tammitynnyrikypsytyksestä johtuen. Vähän makeampaa kuin saman niminen viini mutta makeus ei kuitenkaan ole häiritsevää. Viiniä löytyy sekä Alkosta tilausvalikoimasta sekä joistain suurista ruokamarketeista. Hinta on sama kuin halvalla viinipullolla, noin seitsemisen euroa.
Jacob’s Creek Unvined Shiraz sopii hyvin ankan ja salaatin seuralaiseksi tai lammassalaatin kanssa, ja se on oivallinen seuralainen tomaattikastikkeelle ja pastalle.


Jacob’s Creek Unvined Rosee viini

UnVined roseeta  ei valitettavasti vielä ole toistaiseksi Alkossa mutta toivon että sitä saa piakkoin, se on todettu hyväksi kesäviiniksi ja toivonkin että sitä jo löytyy ensi kesänä. Viinissä tulee esiin kaikista voimakkaimmin sen vadelmaisuus. Tätä herkullisen vadelmaista alkoholitonta roseeviiniä ei kuitenkin kannata tarjoilla liian kylmänä vaan noin 11–12 asteisena jolloin sen vadelmainen maku oikein puhkeaa kukkaan.
Kiitos maahantuojalle tuotenäytteistä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...