18. tammikuuta 2015

Aprikoosihillo
Ihanaa kullan kellertävää aprikoosihilloa tuoman valoa talven keskelle.
Vaikka valonmäärä on jo lisääntymässä elämme juuri nyt talven pimeintä aikaa. Yritän elää ja laittaa ruokaa satokausien mukaan mutta joskus kaupassa tulee eteen jotain vastustamatonta, kuten nyt viimeksi tuoreet aprikoosit. 

En edes muista mistä maasta aprikoosit olivat tuotu, tunsin vain niin suuren kaipuun toukokuuhun ja kesäkuun alkuun jolloin tuoreita aprikooseja tavallisesti on tarjolla, joten ostin vain yhden vaivaisen kilon.

Aprikoosihilloa
Voi käyttää joko hillosokeria jolloin saat paksumman hillon, tai tavallista hienoasokeria jolloin hillo on löysempää. Tähän ei tarvitse mitään muita hienouksia vaan tavallinen taloussokeri tai vaihtoehtoisesti ruokosokeri kelpaa hyvin.

Keitän aprikoosihillon kivineen ja poistan ne hillon seasta vasta kun hillo alkaa olla valmista joten muista laskea kivet jotta löydät ne kaikki. Valitse hieman isompi kattila suhteessa hedelmien määrään jottei hillo vahingossa kiehu yli. 

Halkaistut aprikoosit kivineen
Tämä on hyvin pieni määrä hilloa tarkoitettu vain talven pimeyden valopilkuksi, saat vain yhden hillopurkin (tai kaksi riippuen purkkien koosta), mutta se hillopurkki on täynnä aurinko ja toivoa tulevasta kesästä.

Aprikoosihillo

1 kg tuoreita aprikooseja
3 rkl sitruunamehua
1 dl vettä
4½ dl sokeria

Huuhtele aprikoosit, halkaise ne a lado paksupohjaiseen kattilaan. Urista päälle sitruunamehu ja lisää kattilaan 1 dl vettä. Pane kattila miedolle lämmölle ja anna hedelmien hautua hiljalleen rikki. Nouki ylös laskemasi aprikoosin kivet ja lisää sokeri kattilaan. Anna sokerin liueta hilloon sekoittaessa ja keitä hilloa kymmenen minuuttia. Kaada hillo huolellisesti puhdistettuun ja steriloituun hillopurkkiin ja sulje tiiviillä kannella kun hillo vielä on kuumaa. Anna jäähtyä. Säilytä avaamatonta hillopurkkia huoneenlämmössä jossa se säilyy vuoden. Avattuna hillo säilytetään jääkaapissa jossa se säilyy kuukauden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...