1. lokakuuta 2013

Vorschmacktäyteperunat
Marskin Vorschmackilla täytetyt uuniperunat, kahdesti kuorrutetut lampaan lihasta valmistetulla Vorschmackilla täytetyt uunissa kuorrutetut perunat, hyvä tapa hyödyntää ruoantähteitä sekä uuniperunoiden muodossa että lampaanlihan muodossa.

Tänä syksy vain pursuaa kaikenlaisia kilpailuja ja tämä on seuraava sarjassa reseptikilpailuja ruokabloggaajille, tällä kertaa Pohjoismaalaiset ruokabloggaajat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta kilpailevat matkasta Chileen tutustumaan Cono Surin viinitilaan paikanpäällä.

Olen jo aikaisemmin tutustunut Cono Surin viineihin, en kuitenkaan paikanpäällä vaan viinimaistajaisissa parisen vuotta sitten näihin samoihin aikoihin ja voit lukea siitä lisää tekstistäni Cono Surin viinitalo. Tästä syystä oli erittäin hauskaa saada kutsu kilpailuun jossa piti yhdistää alkuruoka, lämmin ruoka tai suolainen leivos jossa pääraaka-aineena käytetty joko perunaa, lohta, lammasta tai omenaa joko Cono Surin Pinot Noir punaviiniin tai Cono Surin Riesling valkoviiniin

Vorschmackperuna lisukkeineen
Sain pullon kumpaakin viiniä kotiin lähetettynä maistiaisiksi yhden pullon jotta paremmin pääsisin viineihin ja niiden makuun kiinni ja päätin yhdistää Cono Surin Bicicleta Pinot Noirin lampaaseen ja siitä valmistettuun Vorschmackiin joka meillä on vakiovieraana pääsiäisen jälkeisenä herkkuna ja joka tällä kertaa oli kaksi kertaa uunissa paahdetun uuniperunan täytteenä lisukkeineen. Pääset äänestämään Herkkusuun lautasella ruokablogin Vorschmackperunoita klikkaamalla linkkiä ja voi seurata kilpailun etenemistä Cono Sur Nordicin sivuilla.

Tällä tavalla saavat jopa pääsiäisen jälkeiset kertaalleen uusiokäytetyt Vorschmackin tähteet uutta kyytiä uuniperunoiden kanssa ja niistä syntyy aivan ihanaa lämmin ruoka tai jopa pieni välipala juhlien alkupalaksi tai sormisyötävää pikkupurtavaa riippuen siitä miten suuria perunoita ruokaan käyttää. Tätähän ei tietenkään ole pakko tehdä tähteistä vaan sen Vorschmackin voi valmista juuri näitä perunoita varten, löydät ohjeen reseptistäni Marskin Vorschmack. Varsinkin uuniperunat maistuvat paremmalle jos kypsennät ne uunissa varta vasten tätä ruokaa varten.

Reseptistäni Pihvi Stroganov löydät ohjeen miten voit itse valmistaa smetanaa tai vuolukermaa jota ei aina löydä varsinkin jos asut ulkomailla. Blogista löytyy myös raidallisten punajuurten resepti tekstistäni raidalliset maustejuuret. Tällä reseptillä saat Vorschmakperunoita alkuruoaksi neljälle hengelle, tai pienemmistä perunoista sormisyötävää isommalle seurueelle.

Vorschmackperunat


4 uuniperunaksi sopivaa perunaa
1 punainen chili
2 munan keltuaista

Vorschmackperunoiden lisukkeeksi


1 prk smetanaa
3-4 kpl suola- tai maustekurkkua
pieni nippu tuoretta minttua

Huuhtele tuore minttu ja anna sen kuivahtaa. Pese perunat huolellisesti ja pistä niihin joko haarukalla tai terävällä kuorimaveitsellä pieniä reikiä. Kääri perunat folioon ja kypsennä perunat uunissa pehmeiksi 200 asteen lämmössä noin kolmesta vartista tuntiin. Pienemmät perunat kypsyvät nopeammin ja voit peittää koko uunivuoan foliolla ja paistaa perunat sen alla. Halkaise perunat tai leikkaa niistä lakit pois pituussuunnassa ja kaavi lusikalla osa sisustaa pois, älä koverra perunoita liian tyhjiksi niissä pitää vielä olla koossa pysyvät reunat. Murskaa perunansisukset isossa kulhossa haarukalla tai perunanuijalla. Huuhtele chili ja halkaise se, poista sen sisustasta siemenet ja valkoiset kalvot jollet halua perunoista liian tulisia. Lisää kulhoon Vorschmack hienonnetun chilin kanssa. Erottele munat ja kaada keltuaiset Vorschmackin sekaan ja sekoita kaikki huolellisesti keskenään. Tarkista Vorschmackin maku ja säädä se oikeaksi oman makusi mukaan. Täytä koverretut perunat Vorschmacktäytteellä, muotoile niiden pinnat pyöreiksi ja pullottaviksi. Kypsennä perunoita uudelleen uunissa 15–20 minuuttia 225 asteen lämmössä tai kunnes Vorschmack on saanut kauniin paahtuneen pinnan. Leikkaa suolakurkku ja punajuuri kuutioiksi. Asettele lämpimät perunat lautaselle, lusikoi smetanaa sen päälle ja ripottele suolakurkkua ja punajuurta niiden päälle. Viimeistele annokset tuoreilla mintunlehdillä ja tarjoile lämpimät Vorschmackperunat oitis lisukkeineen raikkaan salaatin ja Cono Sur Bicicleta Pinot Noirin kera alkuruoaksi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...