22. lokakuuta 2013

On ollut kiireinen syksy
Pyydän anteeksi pitkää hiljaisuuttani. Ei, en aio lopettaa blogiani, en ole lopettanut sen päivitystä, olen vain ollut pienellä mutta pitkähköllä tauolla.. 

Minulla on ollut niin kiire etten ole ehtinyt kirjoittaa mitään, en ole edes ehtinyt vastata kaikkiin kommentteihin kun on ollut vähän muita asioita jotka menneet edellä  vaikka olen kuvannut samaan tahtiin kuin ennenkin. 

Tänä syksynä minulla on ollut kiirettä aivan eri lailla ja eri syistä kuin osasin kesän alussa arvatakaan ja pitkään hiljaisuuteen blogissa on hyvä syy, ja syyn siihen löydät lukemalla lokakuun Iirislehdestä sivulta 37 mutta palaan tähän asiaan vielä ajan kanssa myöhemmin kun on sen aika. 

Pavut äidin kasvimaahan
Äidin kasvimaahan pantiin maanparannusmielessä tänä vuonna papuja monessa muodossa ja papuja tuli runsaasti, sain käydä papuja noukkimassa viikon välein jotteivät ne menneet pilalle, papuja tuli niin paljon ettei pakastimeen oikein muutakaan mahdukaan. Onneksi olemme vielä jatkaneet puolison kanssa 5:2 paastoa joten papuja on tullut syötyä. 

Erittäin hienoja olivat mustat pavut, jotka valitettavasti menettävät kauniin tumman violetin värinsä ryöppäyksessä.

Mustia papuja raakoina ja ryöpättyinä
Tomaatteja ei tänä vuonna viljelyssä edes ollutkaan, ja chilit ovat nyt vasta kun siirsin ne sisälle jokin viikko sitten alkaneet tehdä nuppuja, joten chileistä on tänä vuonna toivoa vaikkakin ne ovat myöhässä ja ikkunalaudalla kasvaneita. Viime vuonna chilit parvekkeella hukkuivat tuholaisiin ja jäivät liian pitkään ulos ja paleltuivat. 

Olemme puolison kanssa ehtineet käydä sienimetsässä, ja löysimme sieltä jo joitakin suppilovahveroita, muuten sienisyksy on täällä ollut kehno, on ollut liian kuivaa muille sienille meidän sienimetsässämme. 

Pikaisesti sain paloiteltua tämän syksyn karitsan lihoiksi ja pantua pakastimeen kaikkien ryöpättyjen papujen seuraksi jossa vielä suurin osa villisikaa odottaa pataan pääsyä, joten kyllä täällä vielä kokataankin muttei ehkä enää aivan samaan kiivaaseen tahtiin kuten aikaisemmin. 
Habanerochiliä sisällä kasvamassa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...