27. kesäkuuta 2014

Kesän kylmä mansikkakeitto
Mansikoita, ihania tuoreita mansikoita ja niistä herkullinen mansikkakeitto valmistuu nopeasti tuoreista mansikoista ja jogurtista. Tänä on myös hyvä tapa hyödyntää niitä vähän muusiintuneita tai pitkään poimittuina olleita nuupahtaneita mansikoita.

Jos jogurtti on hyvin paksua voi sitä ohentaa keitetyllä ja valmiiksi jäähtyneellä vedellä. Tällöin myös jogurtin määrää voi vähentää sopivaksi. Meillä käytetään tähän paksua kotona valmistettua kermaista jogurttia, ja keitosta saat helposti laktoosittoman käyttämällä laktoositonta jogurttia tai kutunmaitojogurttia.

Voit aamulla valmistaa kannun keittoa ja säilyttää sitä jääkaapissa ja juoda sen kylmänä keittona lämpimänä hellepäivänä, vaikka tulevana viikkona kun nyt taas heinäkuussa on toivoa oikealle ja lämpimälle kesälle. Mansikoista voit myös valmistaa mansikkagazpachoa sekä marokkolaista marjakeittoa. Tällä reseptillä saat mansikkakeittoa ison kannullisen josta riittää jälkiruoaksi noin neljälle hengelle. 

Tuoreita mansikoita mansikkakeittoon

Mansikkakeitto jogurtilla

5 dl mansikoita
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria
6 dl jogurttia
(1-2 dl jäähtynyttä keitettyä vettä)
2-3 oksaa tuoretta minttua viimeistelyyn

Huuhtele mansikat huolellisesti ja anna niiden kuivahtaa lävikössä tai puhtaalla keittiöliinalla. Ota osa marjoista sivuun viimeistelyä varten. Paloittele isot marjat ja lado ne kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella tai survo perunasurvimella jos haluat sattumia keittoon. Lisää jogurtti mansikkasoseeseen ja sekoita. Lisää kylmää vettä tarvittaessa kunnes saat sopivan koostumuksen. Mausta keitto vaniljasokerilla ja lisää tomusokeria oman makusi mukaan ja sekoita. Kaada mansikkakeitto kulhoihin, laseihin tai kannuun. Viimeistele keitto halkaistuilla mansikoilla ja tuoreilla mintunlehdillä ja tarjoile se heti, se on parhaimmillaan juuri vasta valmistettuna.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...