7. toukokuuta 2014

Toffeevoi
Julkaisin juuri reseptin maksaa toffeevoilla ja sain paljon palautetta sen valmistamissesta joten kuten jo lupasin, tässä se nyt on ihana, paahtunut toffeevoi vähän paremmin selitettynä. Pien4estä mokast syntyikin mahtavan herkullinen maute ruokaan.

Olin valmistamassa kirkastettua voita, tai Gheetä ja unohdin voin kattilaan liian pitkäksi aikaa ja liian korkealle lämmölle ja sain aikaiseksi pähkinäistä sulatettua toffeevoita.

Harva niin helppo asia nostaa tavallisen ruoan taivaallisiin korkeuksiin niin helpolla ja simppelillä tavalla kuin ruskeaksi paahtunut pähkinävoi tai toffeevoi. Pähkinävoin miellän enemmän sen sulaneessa, juoksevassa muodossa, kun taas toffeevoita voi sivellä paahtoleivälle sen jäähdyttyä ja nauttia ihanasta toffeen mausta ilman sokerin makeutta. 

Pähkinäinen paahdettua toffeevoi
Se antaa kuitenkin aivan oman lisänsä ruokiin ja tavalliset ruoat muuntuvat aivan toisiksi, ne nousevat taivaallisen herkullisiin ulottuvuuksiin. Käytä toffeevoita siinä missä tavallista voita. Toffeevoihin voit käyttää sekä laktoositonta että tavallistanomraalisuolaista voita.Toffeevoi säilyy jääkaapissa parisen viikkoa tiiviissä rasiassa. Toffeevoin voi myös pakastaa jossa se säilyy pidemmän ajan kuin jääkaapissa säilytettynä ja saman ajan kuin tavallinen voi pakastettuna, noin puolisen vuotta.

Toffeevoi

100 g voita

Pane voi kattilaan ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä. Voi alkaa kuplia ja maitoproteiinit alkavat erottua sulaneesta voista. Anna voin paahtua kunnes maitoproteiinit ovat saaneet vähän ruskeaa väriä, noin 3-5 minuuttia. Varo polttamasta voita liikaa, liian tummaksi paahdettu voi maistuu kitkerältä. Kaada juokseva paahtunut pähkinävoi rasiaan ja anna sen jäähtyä kokonaan, jäähtyessään voi kovettua ja sitä voi säilyttää jääkaapissa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...