11. maaliskuuta 2014

5:2 paaston Tian-kanaa
Olen ollut kauan julkaisematta mitään vaikka koko ajan olen miettinyt mistä seuraavaksi kirjoittaa, ja totesin tänään että 5:2 paastosta en ole viime aikoina ehtinyt kirjoittaa vaikka sitä on koko ajan harrastettu. Tänään helppoa Tian-kanaa jossa kaikki valmistetaan samassa vuoassa uunissa, voisiko olla helpompaa? Ja kaikista parasta, tähän ei lisätä mitään rasvaa van kana saa kypsyä vihanneksista muodostuneessa nesteessä. Annos on niin pieni kalorimäärältään että sen jälkeen päivälle mahtuu muitakin herkkuja. Chili ja valkosipuli jakautuvat koko ruokaan jos valmistaa sitä koko perheelle joten ota huomioon tämä laskiessa annoksen kalorimääriä.

Lisää 5:2 paastokokemustamme voit lukea kirjoituksistani 5:2 paastoruokia, possua ja linssimuhennosta, paperiuunilohi fenkolilla ja parsalla, grillattua possunulkofileetä fenkolisalaatilla, merisuolalla pariloitua lohta ja pinaattia paastopäivänä. Teksteistä löytyy paasto aikana tehtyjä huomioita sekä muuta hyvää tiedettävää 5:2 paastodieetistä. 

Paastin Tiankana valmiina uuniin
Hakusanalla 5:2 paasto löydät blogista ruokia jotka helposti ovat muunneltavissa ja vaa’an avulla käyttökelpoisiksi ja tähän pätkäpaastoon sopiviksi. Punnitset vain raaka-aineet vaa’alla yksitellen ja kerrot niiden kaloripitoisuuden sillä ja lasket yhteen koko annoksen kalorit. Muista vain aina punnita ruoat kypsinä ja ilman rasvaista nahkaa. 

Tässä yhden naisen annos jota helposta saat myös muulle perheelle ruokaa, paastoavalle puolisolle isompi annos, ja lapsille sama ruoka joko keitetyn riisin, pastan tai perunoiden kera.


Vaivatonta Tian-kanaa
/100 g
g/ml
Naiselle
kcal
105
95
kananrintaa
100
30
70
paprikaa
21
20
65
tomaattia
13
31
5
herneenversoja
2
137
10
valkosipulia
14
40
5
chiliä
2
18
80
kesäkurpitsaa
14


Jäljellä:
-335


Päivän maksimi:
500

Paaston Tian-kana

Huuhtele kesäkurpitsa, chili, paprika, tomaatit ja herneenversot ja anna niiden kuivahtaa. Halkaise kesäkurpitsat pituus suunnassa ja paloittele ne pitkiksi tangoiksi. Halkaise tomaatit ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna se, tee samoin chilille, poista chilistä siemenet ja valkoiset kalvot jollei pidä liian tulisesta ruoasta. Pane valkosipuli ja chili uunivuokaan ja lisää vihannekset päälle. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla. Sekoita vuoassa kaikki keskenään jotta mausteet leviävät joka paikkaan. Musa kananrinnat suolalla ja mustapippurilla ja asettele ne uunivuokaan vihannesten sekaan ja alle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 175 asteen lämmössä 30–40 minuuttia. Kanan kypsentämisaika vähän riippuu kanarintojen koosta joten jos olet epävarma tarkista kypsyys mittarilla, se tulee olla 75 astetta. Asettele vihanneksia lämpimälle lautaselle, asettele kananrinta niiden päälle, lusikoi annoksen päälle pari ruokalusikallista nestettä vuoasta, mausta mustapippurilla ja viimeistele annos herneenversiolla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...