11. syyskuuta 2011

Currykanaa banaanilla


Rapeita paahdettuja cashewpähkinöitä, makeata banaania ja curryllä maustetussa kookoskermakastikkeessa kypsennettyä kanaa.Currykanaa banaanilla ja cashewpähkinöillä hitaasti haudutettuna samettisessa kookoskermassa.

Tätä ruokaa olen harjoittanut paljonkin ja vuosien mittaan sen ainekset ovat vähän vaihdelleet, mutta perusraaka-aineet ovat kylläkin samat, kanaa tai broileria, pähkinöitä tässä tapauksessa cashewpähkinöitä, banaania ja kermaa jota nyt käytin kookoskermaa hapan kerman sijaan jolla reseptin aloitin. Kookoskermaa käytettäessä ruoka on aivan laktoositon. Käytän tähän sekä paahdettuja pähkinöitä jotka saavat lämmitä ja imeä nestettä itseensä jotta ne pehmenevät hiukan, mutta lisään myös juuri ennen tarjoilua samoja pähkinöitä paahtamattomina. Tähän voi käyttää sekä suolattuja että suolaamattomia cashewpähkinöitä tai tavallisia maapähkinöitä joilla tämä ruoka alun perin valmistettiin.

Banaani antaa ruoalle kivan vastapainon currymausteen kitkeryydelle, ja banaanit pitää lisätä vain juuri ennen tarjoilua etteivät ne pehmene likaa ja mene rikki. Banaanien pitää kuitenkin saada vähän lämpöä jotta niiden makaus tulee paremmin esiin. Tämän voit valmistaa joko valmiiksi suikaloidusta kanasta, tai broilerista, tai itse suikaloida kanarintafileet sopivan kokoisiksi paloiksi. Tämä versio on tarkoitettu enemmän tiukempaa ruokabudjettia noudattajalle, joskus on hyvä herkutella vähän ja tämä sopii siihen hyvin ja palaan myöhemmin asiaa missä tämä curryruoka nykyään menee. Jollet pidä kookosmaidon mausta voit korvata sen hapankermalla, joko smetanalla tai Creme Fraichella.

Lintu ruskistetaan neutraalin makuisessa öljyssä kuten esimerkiksi rypsiöljyssä, jonka jälkeen kerma lisätään jotta se saa kiehua kokoon jonkun aikaa jotta kastikkeesta tulee paksumpaa. Tällä reseptillä saat ruokittua neljä nälkäisempääkin opiskelijaa.

Currykanaa banaanilla
400 g kanaa
2 dl kookoskermaa
kourallinen cashewpähkinöitä
2 banaania
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
½ tl chilitahnaa
1-3 tl curryjauhetta
suolaa
valkopippuria
öljyä

Mausta kanansuikaleet suolalla ja pippurilla. Kuori ja suikaloin sipuli. Lämmitä wokki-pannussa öljyä, ja lisää siihen curryjauhetta ja chilitahnaa. Lisää sekaan kanansuikaleet, kourallinen pähkinöitä ja sipuli ja anna niiden saada kunnolla väriä. Älä unohda sekoittaa aika ajoin. Hienonna valkosipuli ja lisää se aivan paistamisen loppuvaiheessa jottei se pala ja kitkeröidy. Anna valkosipulin kypsyä minuutti pari. Kaada sekaan kerma ja anna sen kiehua kokoon viidestä kymmeneen minuuttia. Kuori ja viipaloin banaanit ja lisää ne ruoan sekaan. Sekoita curryä varovasti pohjasta asti, varo rikkomasta banaaneja. Anna banaanien lämmetä. Tarjoile curryä keitetyn riisin kanssa lämpimiltä syviltä lautasilta ja koristele annokset kuivilla cashewpähkinöillä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...