Uunissa paahdettua kurpitsaa herkullisessa ras el hanoutilla
maustetussa kurpitsasosekeitossa, herkkua välipalana tai lämpimänä lounaana.
Hyvä tapa hyödyntää uunissa paahdettua kurpitsaa.
Perustana tälle keitolle oli uunissa paahdettu kurpitsa joka
oli jäänyt yli kun viimeksi valmistin marokkolaistyylistä kanaa öljykurpitsalla, olin maustanut sekä kanan että kurpitsan Ras el Hanout
mausteseoksella, joten keitto sai ihmeellisen omintakeisen maun.
Tähteeksi jäänyt uunissa paahdettu kurpitsa vain vuokaan
valuneiden nesteiden kanssa jääkaappiin odottamaan vuoroaan.
Kokonainen öljykurpitsa |
Tämä uunissa tällä tavoin paahdettu kurpitsa ei välttämättä
tarvitse muita mausteita keittoon. Voit myös kokeilla reseptiäni
kurpitsakeittoa tai kurpitsakeittoa suppilovahveropateella jollet innostu tästä
paahdetusta kurpitsakeitosta. Kurpitsa kuoritaan jos sen kuoret vielä ovat
vielä ovat uunissa paahtamisen jälkeen tallessa, ja kurpitsa lämmitetään
miedolla lämmöllä kattilassa sen nesteiden kanssa. Kun kaikki on kunnolla
lämmennyt, keitto soseutetaan ja sen maku tarkistetaan. Jos olet vegaani ei tämä ruoka kuitenkaan sovi sinulle,
joten voit samalla tavalla paahtaa kurpitsaa uunissa ja lisätä vain reseptissä
mainitut mausteet ja käyttää keiton nesteenä vihanneslientä.
Paahdettua kurpitsakeittoa piparjurituorejuustolla |
Meillä keittoa syötiin kahdella eri tavalla, lisäsin keiton
päälle kutunmaidolla ohennettua piparjuurituorejuustoa jota valutin vanana
keiton pinnalle, nopea ja helppo lounas tai välipala. Kutunmaidon puutteessa
voit ohentaa tuorejuustoa joko tavallisella maidolla tai vesitilkalla.
Tarjoilin keittoa myös gluteenittomilla paahdetuilla
perunakrutongeilla. Keitetyt perunat vain paistettiin kuumalla pannulla
rapeiksi ja lisättiin keiton sekaan ja päälle. Nämä tällä tavalla paistetut
perunakrutongit kestävät paremmin keiton nesteitä eivätkä muutu yhtä nopeasti
pehmeäksi mössöksi keiton seassa kuin leipäkrutongeilla on tapana.
Jos haluaa
nostaa keiton herkullisuutta pykälän ylemmäs paistat keitetyt perunat
voin sijaan ankanrasvassa, jolloin ne saavat vieläkin paremman maun. Tällä
tavalla keitto ei sisällä gluteenia joten se soveltuu myös keliaakikoille, ja
vegaanien ei tarvitse käyttää kutunmaidosta valmistettua
piparjuurituorejuustoa. Voit tietenkin lisätä piparjuurituorejuustoa keiton
sekaan mausteena ra el hanoutin sijaan. Tällä reseptillä saat paahdettua
kurpitsakeittoa neljälle hengelle tuttuun tapaan.
Paahdettu kurpitsakeitto
1-2 tl Ras el Hanoutia
suolaa
valkopippuria
3-4 rkl piparjuurituorejuustoa
3 keitettyä perunaa
voita tai ankanrasvaa paistamiseen
Kuori kurpitsa ja paloittele, pane kurpitsa kattilaan ja
kaada nesteet päälle. Lämmitä kurpitsaa miedolla lämmöllä kunnes se on kuumaa. Kuori
keitetyt perunat ja paloittele ne haluamallasi tavalla. Paista perunakrutongit
rapeiksi kuumalla pannulla ankanrasvassa. Mausta perunakrutongit suolalla. Soseuta
kurpitsa sauvasekoittimella, lisää keiton sekaan ripaus Ras el Hanout
maustesekoitusta, sekoita kunnolla ja tarkista keiton maku. Lisää suolaa ja
valkopippuria jos se sitä mielestäsi tarvitsee. Annostele keittoa lämpimiin
keittokulhoihin tai syville lautasille, valuta pinnalle piparjuurella
maustettua tuorejuustoa tai rapeaksi paistettuja perunakrutonkeja ja tarjoile
keitto heti lämpimänä alkuruokana, lounaana tai välipalana.