15. tammikuuta 2013

Voileipiä, ihania voileipiä



Voileipiä, maukkaita voikkuja sen kaikissa muodoissa. Voileipiä välipalaksi pieneen nälkään tai hiukopalaksi yömyöhään juhlinnan lopuksi. Herkkuleipiä ruoantähteistä koottuna ja uusiokäytettynä.

Minun on myönnettävä että olen hullu voileipiin, voileivät kaikissa muodoissa on minun suurin heikkouteni. En mitenkään voi vastustaa hyvää voileipää, saati sitten voileipäkakkua. Ruokaa jää usein yli ja panen ne jääkaappiin ja hyödynnän niitä usein uusiin ruokiin mutta näitä ruoantähteitä, varsinkin viikonloppuisin uunissa paahdettuja paisteja ja kinkkua on mitä ihaninta uusiokäyttää ja hyödyntää voileivänpäällisenä ja tässä joitain hyviä esimerkkejä voileivistä jotka olen viime aikoina koonnut jääkaapista välipalaksi. 

Koko ruokavuoden huippu, ainakin voileipien suhteen on tietenkin ollut omasta kotona kylmäsavustetusta  pastrami ja siitä valmistettu pastramivoileipä lisukkeineen ja toisella sijalla tietenkin yllä kuvassa möllöttävä pekoni ja avokado voileipä joka on ollut kestosuosikkini jo vuosia. Tässä alla listattuna miten ja mistä kyseiset herkkuleivät ovat koottuna hyödyllisine linkkeineen.


Villisian paistileipä

voita leivälle
villisian paistia tai paahtopaistia
tuoretta timjamia
Dijonsinappia




Kerroskana focaccia

Focaccialeipää halkaistuna
voita leivälle
salaatinlehtiä voin päälle 
avokadoa siivuina salaatin päälle
Russian dressingiä kanan päälle
päälimmäinen leivän puolikas päälimmäiseksi


Savupossuleipä

Majoneesia leivälle 
Luumupossua majoneesin päälle 
Kurkkua tai pikaetikkakurkkua päälimmäiseksi 

Tumma kanaleipä

voita leivälle
Inkiväärikanaa päälliseksi
Remouladekastiketta kanan päälle
tuoretta Rucolaa päälimmäiseksi
mustaa pippuria päälle

Lämmin joulukinkkuleipä

voita leivälle
Joulukinkkua päälliseksi
Sinappia kinkun päälle
mustapippuria kinkun päälle
tomaattia juuston alle
juustoa päälimmäiseksi




Tomaattinen kanaleipä

majoneesia voiteluun 
tomaattia kanan päälle
herneen versoja viimeistelyyn





Maksamakkaraleipä ananaksella

voita leivän voiteluun
Maksamakkaraa tai maalaispateeta päälliseksi


2 kommenttia:

  1. Nyt vedit kyllä sellaisen suoran, että oksat pois! Upeita makujen yhdistelmiä, makumaailmoja voi niin aistia. Nämä edustavat minulle esimerkkejä comfort foodin syvimmästä olemuksesta, kiitos tästä!

    VastaaPoista
  2. hei anonyymi ja kiitos voileipien kehuista, tämä voileipien teko minua eniten kiehtoo, se mitä milloinkin saa aikaiseksi siitä mitä jääkaapissa sekä ruokakomerossa milloinkin on...kivaa että pidät leivistäni.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...