18. tammikuuta 2013

Tuplasuklaa chilicookies




Tummia chilisuklaakeksejä kahdesta suklaasta. Salakavalasti näkymättömissä maitosuklaalla täplitettyjä muhkean kokoisia suklaapikkuleipiä.

Pidän isoista pikkuleivistä ja ne harvat kerrat kun leivon pikkuleipiä oma itseni vuoksi on niiden paras olla isoja. Syön mieluummin yhden ison kuin kaksitoista pienen pientä pikkuleipää vaikka niiden nimi on pikkuleipiä. Sain pyynnön tehdä Milka-suklaasta reseptin ja löysin kuin löysinkin Milkan suklaata Tampereelta. 

Milka suklaa

Milkan Alpenmilch maitosuklaalevy
Milkan suklaa on minulle ennestään tuttua ulkomailta, mutta se tekee vasta nyt tuloaan Suomeen. Ainoa MIlkan suklaa jota kaupasta toistaiseksi löysin oli vaaleaa ja hyvin makeaa maitosuklaata, ja koska olen enemmän tumman suklaahan mieltynyt jouduin miettimään tovin mitä siitä keksisin tehdä. Onneksi suklaalevy oli runsaan kokoinen, jopa 300 grammaine,n joten siitä riitti pariinkin kokeiluun ennenkuin lopulta päädyin tuplasuklaa kekseihin johon lisäsin Milkan maitosuklaata pieninä paloina salaiseksi yllätykseksi joten voin nyt ylpeästi teille täten taas esitellä reseptin josta saan palkkiota.

Chiliä antamassa potkua

Chili sopii oivallisesti suklaan kanssa, ja mitä tummempi suklaa sitä tulisempaa chiliä se kestää, ongelmana tässä oli vain se chili jota halusin käyttää niihin. Mietin miten saisin uutettua joko tuoretta tai kuivattua chiliä lisäämättä sitä sekaan tuoreena paloina tai jauhamatta kuivattua chiliä jolloin chilin maku olisi kekseissä hieman epätasaisesti chilipalojen muodossa. Keksin kuitenkin että osaan voita voisi uuttaa chilin maun, jolloin kekseissä ei periaatteessa olisi chiliä ollenkaan, vain chiliä sen makuna voissa. Voisula jäähtyy ja kovettuu ja sen voi lisätä muun voin sekaan ja vaahdottaa samalla.

Sokerina käytin tapani mukaan tähän ruokosokeria mutta Muscovadosokeri on sille hyvä vaihtoehto. Suosittelen melkein aina lisäämään ripauksen suolaa sekä makeisiin jälkiruokiin että leivonnaisiin tasapainottamaan liiallista makeutta, lisää noin puolikas teelusikallisen suolaa taikinaan vaikka käyttäisit näihin tavallista suolattua voita.  Näissä suklaakekseissä makeutta on myös maitosuklaan muodossa joten pienellä suolaripaukselle on tarvetta. 

Kuivattua chiliä uuttamiseen

Laktoositon ja gluteeniton

Jos sinulla on ongelmia laktoosin herkkyyden kanssa voit tähän yhtä hyvin käyttää laktoositonta voita tavallisen meijerivoin sijaan. Jos tarvitset gluteenittoman version voit hyvin käyttää kekseihin gluteenittomien inkiväärikeksien reseptiä. Jätät vain inkiväärin pois ja korvaat osan jauhoista kaakaolla taikinasta, muuten menetelmä on aivan sama. Suklaata pitäville voin myös suositella reseptiäni suklaata tihkuvat muffinssit jotka myös ovat tuplasuklaata mutta vain tummasta suklaasta ja kaakaojauheesta leivottuja.

Näitä tuplasuklaachili cookies'it voit joko pakastaa valmiiksi kypsennettyinä tai taikinana vierasvaraksi pakastimeen samalla tavalla kuin Schweizernöt cookies. Pakastimesta niitä saa nopeasti paistettua uunissa kun vieraat tai makean himo yllättää. Valmista taikina valmiiksi ja lusikoi pane se voipaperille, kääri voipaperi rullalle, ja kierrä kummatkin päädyt samanaikaisesti kireästi makkaran päin. Kierrä päädyt kireästi ja tiivisti kiinni, pane pikkuleipätaikina pakkaseen. Voit hyvin veitsellä leikata jopa jähmeästä pikkuleipätaikinasta viipaleita ja antaa pikkuleipien sulaa pellillä ennen niiden uunissa kypsytystä.

Tuplasuklaa chilicookies

Pikkuleivät säilyvät myös viikon päivät tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä, jos niitä ei ole syöty salaa. Parhaimpia pikkuleivät kuitenkin ovat parin päivän sisään niiden leipomisesta. Tällä reseptillä saat leivottua reilun tusinan reilumman kokoisia muhkeita amerikancookies’eja mutta voit myös tehdä taikinasta pienempiä pikkuleipiä kunhan vain muista ottaa huomioon niiden hieman isoja pikkuleipiä lyhyemmän uunissa kypsennysajan.

Tuplasuklaa chilicookies
100 g Milka maitosuklaata
2 kuivattua punaista chiliä
250 g voita
2½ dl sokeria
1 iso kanamuna
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta

Ota voi ulos jääkaapista pehmenemään ja pane samalla ovenavauksella suklaalevy jääkaappiin jäähtymään ja kovettumaan. Ota voista pari ruokalusikallista sivuun ja pane se pieneen kattilaan. Lisää kattilaan pari kuivattua chiliä ja anna voin sulaa kattilassa kaikista miedoimmalla lämmöllä. Ota voisula sivuun ja anna voin maustua chilillä kannen alla noin reilut puolituntia. Nouki chilit ylös voisulan seasta ja kaada chilillä maustettu jäähtynyt voisula isoon kulhoon. Lisää kulhoon loput voista sokerin kanssa ja vispaa kaikki pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset toisessa kulhossa. Lisää voin ja sokerin sekaan kananmuna kunnolla sekoittaen ja tämän jälkeen jauhot pienissä osissa sekoittaen kunnolla joka kerran jälkeen. Paloittele suklaalevy pieniksi paloiksi tai nokareiksi. Lisää suklaapalat taikinaan kunnolla sekoittaen ne taikinan sekaan. Muovaile taikinasta paksu reilun kokoinen taikinapötkö, kääri se voipaperiin ja pane se jääkaapin kylmään puoleksi tunniksi kovettumaan. Leikkaa rullasta noin sentin paksuisia viipaleita ja asettele viipaleet voipaperille uunipellille. Tasoittele pikkuleipiä joko paistinlastalla tai käsin hieman litteämmiksi. Pikkuleipien on tarkoitus olla kotona käsintehdyn näköisiä. Paista pikkuleivät uunissa 175 asteessa 15–20 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman rapeutta pintaan. Anna pikkuleipien jäähtyä joko pellillä tai voipaperilla ritilän päällä. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...