16. tammikuuta 2013

Vegaanit vuokaleivoksetVihreät vegaanit vuokaleivokse superfoodia täynnä. Vegaanit vihreäteekuorrutetut gojimarja ja raakasuklaamuffinit. Vuokaleivonnaiset ilman kananmunaa, maitoa, voita tai gluteenia.

Joulu oli jo ovella ja loppiaisena se meni jo ja nyt on aika palautua vegaanin keskiviikon pariin. Jokin aika sitten osallistuin reseptikilpailuun jossa piti käyttää vähintään kahta gojimarjoista, kookosrasvasta, Kalaharin suolasta sekä raaka kaakao nibsejä. Ennen kuin päädyin gojimarjaherkkupalat reseptiin jolla osallistuin kilpailuun, kokeilin joitakin versioita jälkiruokia, ja sain muun muassa aikaiseksi nämä vegaanit vihreällä japanilaisella macha teellä maustetut gojimarjamuffinssit.

Machakuorrutettu gojimarjavuokaleivos
Tämä resepti on alkujaan tavallisen muffinssin ja sen kuorrutuksen reseptin mutta jonka sovelsin vegaaniksi, joten siinä ei ole mitään eläinperäistä, ei kanan munia, voita eikä maitoa. Nesteenä käytin mantelimaitoa, ja munan korvasin hieman isommalla määrällä leivinjauhetta kuin käytetään resepteissä joissa on kanamunaa. Vuokaleivostenhan ei pidä nousta yhtä paljon kuin muffinssien vaan vuokaleivokset ovat matalampia kuin isot muhkean korkeat amerikkalaiset muffinssit.

Reseptissä lukee maitoa, ja tämän tarkoittaa joko soijamaitoa jos sitä pidät tai mantelimaitoa. Öljynä sopii käyttää jotain neutraalimman makuista öljyä kuten esimerkiksi rypsiöljyä tai auringonkukkaöljyä jollet pidä oliiviöljyn hieman karvaasta mausta leivonnaisissa. Gojit ja suklaanibsit vain sekaan taikinaan ilman mitään liotusta.

Gojit ja suklaanibsti muffinssitaikinaan
Kuorrutteen valmistin kookosrasvasta tomusokerin kanssa ja muastoin sen vihreällä machateelle ja tulos oli mielestäni aivan loistavia. Mahdollisesti tähän voisi myös lisätä hienoksi raastettua sitruunankuorta. Vuokaleivokset ovat siitä hyviä että ne voi säilyttää huoneenlämmössä ja ne säilyvät noin pari päivää ihan hyvinä. Jos ongelmasi vielä laktoosin ja kanan munan lisäksi on keliakia voit käyttää joko valmista gluteenitonta jauhoseosta tai korvata ne riisi ja maissijauhoilla. Tällä reseptillä saat leivottua 12 isoa vuokaleivosta, ja noin tulpamäärän pienempiä tavallisia vuokaleivoksia.

Vegaanit vuokaleivokset
5 dl speltjauhoja
1 ¾ dl sokeria
½ tl machateetä
1½ tl leivinjauhoja
½ tl suolaa
2½ dl maitoa
¾ dl oliiviöljyä
1 dl gojimarjoja
½ dl suklaa nibsejä

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
60 ml kookosrasvaa
2 rkl mantelimaitoa
½ tl machateetä

Viimeistelyyn:
raakasuklaa nibsejä

Sekoita kaikki vuokaleivosten kuivat ainekset kulhossa. Lisää sekaan maito, öljy, gojimarjat sekä suklaanibsit ja sekoita. Älä vaivaa taikinaa liikaa vaan sekoita kaikki vain kunnolla keskenään. Kaada taikina paperivuoilla vuorattuihin muffinivuokiin. Älä täytä vuokia ylös asti vaan täytä ne vain noin 2/3 osaa täysiksi. Paista vuokaleivokset kypsiksi 190 asteen lämmössä noin 20–22 minuuttia. Anna vuokaleivosten jäähtyä kokonaan ritilällä enne niiden kuorrutusta. Mittaa kookosrasva Machan kanssa kulhoon ja lisää tomusokeri päälle. Lisää sekaan lusikallinen maitoa ja sekoita kaikki keskenään sähkövispilällä tasaiseksi kuorrutukseksi. Lisää lusikallinen maitoa lisää jos kuorrutus on kuivaa tai ei tule tasaiseksi. Lusikoin kuorrutus pursotuspussiin ja pursota kuorrutusta vuokaleivosten päälle. Viimeistele vuokaleivosten kuorrutus ripottelemalla sen päälle noin teelusikallinen suklaa nibsejä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...