15. marraskuuta 2012

Beaujolais Nouveau 2012


Tänään on marraskuun kolmas torstai, ja kaikki perheen jäsenet ja ystävät teitävät että tänään sitä maistellaan. Mutta, tänään saavuttuani Alkoon ihmettelin että pulloja oli vain yksi ja petyin suuresti siitä ettei BeaujolaisNouveau’ta ollut kuin versiota, Louis Têten Beaujolais Nouveau Villages 2012. Olen tietoinen että tämä vuosi oli erittäin haastava viiniviljelyn suhteen myös Ranskassa, joten se että viinejä ei ollut kuin yksi on ymmärrettävää. 

Viinipullon avaamisen yhteydessä vihasin metallikorkki on kun se vain pyöri, ja pyöri ennen kuin pitkän vitkuttelun jälkeen sain sen aukaistua. Tässä kohdassa muistelin taas kerran lämpimästi miten ihanaa on se korkkiruuvin korkkiin ruuvaaminen, ja se iloinen plopp jonka säestyksellä viinipullot ennen vanhaan avattiin. Viimein sain kuin sainkin sen pullon metallikorkin avattua ja sain kaadettua viiniä laseihin, totesimme yhteen ääneen ”ei yksi pullo, ei taida riittää, kuka hakee lisää, tää on niin ihanaa”, ja totesimme että tämä , Louis Tête Beaujolais Nouveau Villages 2012 on parasta Beaujolais Nouveau’ta vuosiin. 

Tässä kohdassa totean että olen jo vähän  maistellut viiniä, kirjoittaminen ei enää oikein minulta luonnistu, joten jätän tämän kirjoittamisen tänään lyhyeen. 

Viini on ihanan helmeilevää ja pirskahtahtelee kivasti suussa kun se on viileää, siinä on lakritsimainen tai mineraalinen pohjaväre samalla kun se on kevyttä ja hedelmäistä. Vadelmaa en nyt kyllä tällä kertaa siitä löydä, pikemminkin karhunvatukkaa ja mahdollisesti sitä punaherukkaa. 

Arvosana: 4

6 kommenttia:

 1. Oli muuten todella onnistunut BN, ihan samaa mieltä! Kevyen punaherukkainen oli mun "tuomio" - tää lupaa hyvää vuotta Beaujolais'n alueelle.

  VastaaPoista
 2. Nauratti tuo "se iloinen plopp jonka säestyksellä viinipullot ennen vanhaan avattiin" .. Tuo on nimittäin niin totta! Inhoan jopa niitä uusia muovikorkkeja, vaikka tarkoituksena onkin suojata viini korkkivialta. :D

  VastaaPoista
 3. Tuo saattaa jelppiä korkin aukaisussa:

  http://www.mtv3.fi/makuja/viini.shtml/uskomatonta-oletkin-avannut-kierrekorkillisen-viinipullon-aina-vaarin?1652755

  VastaaPoista
 4. hei emilie ja kiitos kommentistasi. olet aivan oikeassa, kierrekorkin avulla varsinkin valkoviinit pysyvät parempina pidempään, eikä tule sitä kuluisaa korkkivikaa, ja viini pysyy kyllä hyvänä pitkään pullossa kun sitä ei edes saa auki!;)

  VastaaPoista
 5. hei riitta, ja kiitos paljon kommentistasi. olen samaa mieltä, kun vuoden "uusi viini" on tätä laatua, lupaa se hyvää muillekin "vähän pidempään tekeytyneille" viineille...tämä vuosi oli muutenkin, ja monesta eri syystä, euroopassa monin paikoin haastava viinin viljelyn suhteen.

  VastaaPoista
 6. hei anonyymi, ja kiitos kommentistasi. on myönnettävä että on jonkun kertaa tullut kierrettyä korkkia eikä pulloa, ja kiitänkin suuresti tästä vinkistä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...