Viinin valmistuksessa on terroirin lisäksi myös otettava huomioon mahdolliset tuholaiset, niiden torjunta-aineet ja menetelmät, koska myös tällä on myös kyntensä mukana viini tuloksessa ja sen maussa. Luomumenetelmillä viljellyllä viinillä on aivan erimakuista kuin saman viinitarhan perinteisillä menetelmillä ja torjunta-aineita käyttämällä samassa viinitarhassa viljellyllä viinillä. Nythän on tosiasia ettei viiniä voi viljellä samassa viljelmässä sekä Luomumenetelmin että ei Luomumenetelmin koska Luomuviljelyyn siirtymiseen siirtymisaika on monta vuotta.
Chilen viininviljelyalueet sijaitsevat samoilla leveysasteilla kuin eteläinen portugali ja Uuden-Seelannin pohjois-saari sekä Australian eteläpuolella sijaitseva Tasmania ottaen huomioon että eteläisellä maapallonpuoliskolla pätee kaikki käänteisesti. Meidän talvi on heidän kesänsä ja toisinpäin. Chile on siitäkin kiinnostava viinimaa, että maa on kapea kaistale sijoitettuna andien korkean vuoriston ja tyynenvaltameren väliin, ja kylmä Humboldtin merivirtaus kulkee sen rannikon vierellä, joten myös kesällä meressä on kylmää uida.
Tämä luo viiniviljelykselle Chilessä aivan toisenlaiset olosuhteet kuin mannermaa Euroopassa, ja samoilla leveysasteilla voi lähellä toisiaan vallitsevien terroirien, siis mikroilmastoiden, takia saada aikaiseksi aivan erilaisia viinejä. Chilessä on myös isot lämpöerot yön alimman ja päivän korkeimman välillä, joten viinirypäleet kypsyvät aivan eritavalla kuin Euroopassa. Lämpöero yön ja päivän välillä on jopa kaksikymmentä celsius astetta, joka tarkoittaa että päivällä aurinko paahtaa ja kypsyttää viinirypäleen sisältämiä luontaisia sokereita ja mutta eivät yön aikana käy loppuun, vaan jatkavat muodostumista seuraavana päivänä.
Kuuntelin suurelle mielenkiinnolla miten paljon ja millä innovatiivisilla tavoilla Cono Surin tiloilla viinin viljelyssä panostetaan luonnonmukaiseen torjuntaan, ja miten häkellyttävän hyviä biologisia torjuntamenetelmiä heillä on käytössä. Chilessä ei ole Phylloxeraa, Euroopassa esiintyvää ja sen viiniviljelyä pahoin 1800-luvulla pahoin runtelemaa, viinikirvaa, joten siitä siellä ei ole viiniviljelyssä huolta, mutta Chilessä esiintyvät tuholaiset torjutaan mm hanhilla jotka syövät viinissä viihtyviä koppakuoriaisia ja vaikken nyt hämähäkeistä koskaan innostu, Hurtado kertoi että Chilessä esiintyy punaisia kasvissyöjä hämähäkkejä jotka ravitsevat itsensä imemällä itsensä viiniköynnösten mahlaa, jolloin viini pikkuhiljaa kuolee. Näiden punaisten hämähäkkien torjuntaan käytetään valkoisia hämähäkkejä jotka vuorostaan ovat lihansyöjiä ja syövät niitä. Lihansyöjinä ne eivät kuitenkaan ole kiinnostuneita viiniköynnöksistä.
Hyvää Cono Surin viineissä on myös että viinivalmistuksesta jäljelle jääneet viinirypäleitten kuoret ja siemenet hyödynnetään viini lannoituksena. Ensimmäiseksi niiden sisältämä nitrogeeni otetaan talteen samantapaisella menetelmällä kuin teetä valmistetaan Siemenet ja kuoret liotetaan vedessä joka käytetään viiniköynnöksien kasteluun, jonka jälkeen liotukseen käytetyt siemenet ja rypäleen kuoret vielä kompostoidaan ja käytetään samaisten viiniköynnösten lannoittamiseen.
Cono Surin valmistamien viinien suurimmat markkinat ovat Japanissa, Iso-Britanniassa sekä Yhdysvalloissa kotimaan Chilen lisäksi jossa heidän viinejään ensimmäisenä markkinoitiin. Cono Sur on voittanut monta viinipalkintoa messuilla maailmanlaajuisesti, ja Cono Surin viinitilan toimitusjohtajaa viinimestaria Adolfo Hurtadoa, kiitetään ympäri maailmaa.
Kaikki kuvat ovat Cono Surin sivuilta linkitettyjä.