29. marraskuuta 2010

Mausteiset kurpitsamuffinssit


Kurpitsamuffinsseja, isoja, kellertäviä suklaalla koristeltuja lämpimän joulun makuisia kurpitsa muffineja jotka sopivat hyvin tarjoilla vaikkapa punaisen glögin tai vaalean glögin kera näin pikkujoulu aikaan.

Mainitsinkin jo aiemmin että kurpitsasta on moneen, ja hillottua kurpitsaa valmistaessa keitän aina myös maustamattomia samankokoisia kuutioita kuin hillottuun kurpitsaan. Osan keitetyistä kuutioista pakastan sinällään, osan leikkaa vielä pienemmiksi kuutioiksi mutta suurimman osan soseutan jotta voin sitä myöhemmin hyödyntää esimerkiksi hilloon ja marmeladiin, keittoihin tai leipomiseen. Kurpitsan maku sopii hyvin niin sanottujen joulumausteiden, kuten neilikan, inkiväärin ja kanelin kera, ja muffinssit ovat kiva hieman erilainen tarjota glögin kera, tai osana kahvipöydän tarjontaa.

Mausteet kannattaa jauhaa itse jotta ne ovat tuoreita ja vahvoja maultaan. Muffinsseissa on kuorittuja paahdettuja kurpitsan siemeniä jotka voit joko ostaa kaupasta paahtamattomina ja käyttää sinällään ilman niiden paahtamista tai voit paahtaa ne itse. Kurpitsan käsittelystä löydät lisää resepteistä hillottu kurpitsa ja paahdetut kurpitsan siemenet. Tällä reseptillä saat 12 isoa muffinsia, tai sitten tuplasti pienempiä muffinsseja, joista tulee kivan näköisiä sulatetulla tummalla suklaalla koristeltuina. Muffinssit voi pakastaa mutta niitä ei kannata kuorruttaa suklaalla ennen kuin ne tarjoillaan.

Kurpitsamuffinssit

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl jauhoja
1 ½ dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
½ tl suolaa
1tl kanelijauhetta
1tl inkiväärijauhetta
1tl raastettua muskottipähkinää
1 dl kurpitsasosetta
1 dl paahdettuja kuorittuja kurpitsan siemeniä
tummaa suklaata (80% kaakaota) koristeluun

Voitele 12 muffinsi vuokaa, tai aseta vuokaan muffinssi vuoat. Voit myös paistaa muffinssit pienissä ”tavallisissa” muffinssi vuoissa. Vaahdota huoneen lämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon huoneen lämpöiset munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Taikinan juoksettumisen estät lisäämällä ruokalusikallisen jauhoja. Sekoita keskenään loput jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa. Sekoita maito taikinaan. Lisää kurpitsan siemenet ja sekoita. Jaa taikinat 12 muffinssi vuokaan ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Tarkista muffinssien kypsyys ja anna niiden jäähtyä kokonaan ennen koristelua. Sulata suklaata vesihauteessa ja koristele sillä muffinssit valuttaen sulaa suklaata pienissä noroissa muffinssien päälle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...