9. tammikuuta 2011

Taivaallinen puolukkasurvos


Perinteistä puolukkasurvosta, hieman epätavallisemmalla tavalla täyteläisellä Muscovadosokerilla maustettuna. Puolukkasurvos on hyvä ja nopea korvike puolukkahillolle.

Mikä sen tylsempää ja tavanomaisempaa kuin perinteinen puolukkasurvos, hyvä ja nopeasti vaihtoehto puolukkahillolle kun se pääsee loppumaan. Mutta ei puolukkasurvoksen tarvitse olla tylsää, siitä saa helposti herkkua. Marjojen saatavuus riippuu tietenkin, kuten aina joka vuosi, säästä, ja niin myös keräämisajankohta, ja marjojen keruu ei valitettavasti aina mene yhteen kaikkien menojen kanssa ja suureksi onneksi meille, jotka emme puolukkaa itse saaneet syksyn mittaan kerättyä, sitä on vuoden ympäri saatavilla kaupan pakastealtaasta.

Puolukkaa

Raakakypsytetty hillo

Puolukkasurvos on siis melkein sama asia kuin hillo, ja ne eroavat toisistaan vain siinä että survosta ei lämmitetä ja sillä ei tästä syystä ole yhtä hyvä säilyvyys kuin keitetyllä hillolla on. Puolukkasurvos on siis tuore raaka-aine eikä sitä siksi etukäteen kannata valmistaa kuin suunnilleen se määrä jonka aterialla arvioi menevän. Itse haluan että puolukka ei menetä kirpeyttään, enkä halua survoksen olevan liian makeaa, joten makeutusaineen määrä tässä reseptissä on varsin pieni, joten jollei se mielestäsi riitä, lisää sitä oman makusi mukaan.

Makeutus

Valitsemalla makeutusaineen tavallisesta poikkeavaan saa muunneltua ja hienosäädettyä sen tavallisen puolukan makua. Tavallinen hienosokeri on aika tylsää, se ei mielestäni lisää mitään muuta kuin makeutta tulokseen, ja jo ruokosokerin on hauskempaa, kuten myös hunaja tai vaahterasiirappi joten voit vaihdella näiden käyttämistä. Mutta puolukkasurvoksen saa aivan erilaiseksi, hieman toffeemaiseksi kun sen valmistuksessa käyttää tummaa Muscovadosokeria, ja keksittyäni tämän olen alkanut käyttää tätä valmistustapaa, jota suosittelen lämpimästi.

Puolukkasurvos

100 g pakaste puolukoita
3-4 rkl tummaa Muscovadosokeria

Kaada pakastetut marjat suoraan jäisinä kulhoon johon lisäät sokerin. Anna marjojen sulaa sokerin kanssa. Survo suurin osa puolukoista lusikalla tai haarukalla sokerin kanssa, mutta jätä osa kokonaisiksi sattumiksi marjojen sekaan. Survos säilyy jääkaapissa parisen päivää. Tarjoile puolukkasurvosta kuten puolukkahilloa, esimerkiksi perunalettujen, lihapullien tai kaalilaatikon kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...