Punajuuri salaatti alkuruoaksi. Paahdettuja saksanpähkinöitä, marinoituja punajuuria rucolan kera. Helppo ja näyttävä alkuruoka.
Tässä on vaihteenvuoksi helppo ja nopea salaatti jossa maku tulee marinoidusta raa'asta punajuuresta. Tämä salaatti sopii mainiosti joko alkuruoaksi tai kesällä grillatun lihan tai linnun lisukkeeksi. Jollei sinulla ole Saksanpähkinäöljyä kotona voit sen sijasta käyttää oliiviöljyä ja Balsamietikkaa vadelmaviinietikan sijasta.
Punajuurisalaatti:
4 punajuurta
4 punajuurta
1 nippu Rucolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
mustaa pippuria
Salaattikastike:
2 rkl vadelmaviinietikkaa
4 rkl saksanpähkinäöljyä
1 rkl hunajaa
merisuolaa
1 valkosipulinkynsi
Paahda Saksanpähkinät kuivassa paistinpannussa ilman öljyä miedolla lämmöllä ja anna niiden jäähtyä. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi, sekoita viinietikkaan, hunajaan ja öljyyn. Kuori raa’at punajuuret ja leikkaa ne niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista joko veitsellä tai juustohöylällä. Punajuuri sekoitetaan kulhossa salaatinkastikkeeseen johon se saa jäädä huoneenlämpöön marinoitumaan ½ tunnista tuntiin. Nosta punajuuren viipaleet kulhosta toiseen kulhoon, jättäen liian kastikkeen pohjalle ja sekoita ne pestyn Rucolan kanssa. Aseta lautaselle tarjolle ja koristele saksanpähkinöillä. Ripottele annoksen päälle karkeaa suolaa ja rouhittua mustaa pippuria. Lisää salaattikastiketta joka on jäänyt yli marinoinnista jos tarvitsee mutta varo hukuttamasta salaattia siihen.