27. maaliskuuta 2010

Tonnikala-tahnaleivät


Tonnikalatahna leivälle. Aito Seychelliläinen majoneesinen tonnikalalevite leivälle. Nopea lounas tai välipala jonka voi tarpeen vaatiessa syödä tietokoneen ääressä.

Toisinaan kun tekee mieli jotain herkullista juuri kun oma lähikauppa sulkeutuu eikä halua lähteä pidemmälle, on lohduttavaa tietää että jotain herkkua löytyy ihan kotoakin. Leipää, munia, viinietikkaa, öljyä ja sinappia on usein kotona vaikka jääkaappi muuten olisi tyhjillään. Tonnikala on mahtava yhdistelmä leivän kanssa joten tässä helppo ja nopea herkku laiskalle televisioillalle. Alkuperäisessä versiossa Seychelleillä leipä oli aina kerrosleipä joka oli valmistettu valkoisesta paahtoleivästä mutta se sopii myös hyvin hapanleivälle tai moniviljapaahtoleivälle.

Tonnikalatahna
1 prk tonnikalaa
½ sipulia
6 rkl majoneesia
suolaa
valkopippuria

Valuta tonnikalasta vesi- tai öljy pois. Silppua sipulin puolikas hienoksi (jos pidät sipulista voit käyttää kokonaisen) ja sekoita se kulhossa majoneesin ja tonnikalan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä ruisleivälle tai paahtoleivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...