5. marraskuuta 2013

Kannanotto ruokahävikkiin
Kuluttajaliitto järjestää ensimmäistä kertaa yhteistyökumppaneineen ruokahävikin vähentämiseen tähtäävän Hävikkiviikon 4.11.–10.11.2013. Hävikkiviikko tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen. Suomalaiset heittävät vuodessa henkeä kohti keskimäärin 24 kiloa, eli 125 euron edestä ruokaa roskiin. 

Tämä kuormittaa niin yksittäisten perheiden taloutta kuin kaikkien yhteistä ympäristöäkin ja hävikkiviikolla on tarkoitus kannustaa kaikkia suomalaisia vähentämään omaa ruokahävikkiään. 

Tämä jotta meistä jokainen löytäisi omasta arjestaan hyvät vinkit ja tavat ruoantähteiden hyödyntämiseen jotta syömäkelpoisen ruoan poisheittäminen vähenisi. Ota sinäkin kantaa ruoan hävikin vähentämiseen ja hyödynnä sinäkin ruoan tähteet. 


Täältä blogista löytyy hyviä vinkkejä mitä tehdä tähteeksi jääneestä ruoasta sun muita vinkkejä vaikka lukemalla tekstini mitä tänään ruoaksi ja ruokahävikistä herkuksi ja lisää luettavaa ja vinkkejä löydät täältä blogista tunnisteella ”uusiokäyttö” ja ”hävikistä herkuksi”. 

Hävikkiviikko on MMM:n rahoittama ja Kuluttajaliitto – Konsumentförbundet ry:n toteuttama hanke, jonka tavoitteena on kotitalouksien ruokahävikin vähentäminen. Hävikkiviikko järjestetään nyt ensimmäistä ja Kuluttajaliitto on haastanut tähän hankkeeseen mukaan yhteistyökumppaneita, jotka ovat sitoutuneet nostamaan ruokahävikkiä puheenaiheeksi viikon kuluessa. 


Jatkuvasti päivittyvä yhteistyökumppanilista löytyy osoitteesta Hävikkiviikko ja tempauksen etenemistä voit seurata Hävikkiviikon Facebook-sivuilta sekä suomalaisten ruokabloggaajien Hävikistä herkuksi tempauksen Facebook-sivuilta.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...