21. marraskuuta 2013

Beaujolais Nouveau 2013
Tänään on taas uuden Beaujolais Nouveaun päivä, marraskuun kolmas torstai. Blogini on viime aikoina odottanut parempia aikoja työkiireiden takia, ja nyt alan taas olla ajan tasalla. Uudessa työpaikassa aloittaminen vie aina oman aikansa ennen kuin saavat rutiinit paikalleen ja pääsee taas harrastuksistaan kiinni. 

Tänään onnistuin saada vapaata ja pitää jo melkein kolmekymmentä vuotta kestäneestä perinteestä kiinni. Kiiruhdin aamulla heti muiden ostosten sivussa paikalliseen alkoholiliikkeeseen, muta päivän muiden askareiden takia ehdin vasta nyt kirjoittamaan mitä mieltä olen tämän vuoden Beaujolais Nouveausta.

Aloitan samalla kuin viime vuonna, on harmillista että Alkossa on vain yksi Beaujolais Nouveau eikä yhtään Beaujolais Villagesia kuten aikaisempina vuosina. Tänä vuonna sadosta povattiin erinomaista mutta on todettava että petyin taas kerran. Beaujolais’han on enemmän vuosittainen myyntijippo kuin mitään muuta, ja koska verrokkeja ei ole on tulos vähän laihanlainen.

Georges DuBoeuf on palannut taas kerran, ja viini on tänä vuonna vähän väljähtyneen ja hieman vesitetyn makuista, siitä puuttuu Beaujolais Nouveaun pirteä pirskahteleva, hiilihapotetty luonne, se on hieman hapanta ja tanniinisempaa kuin tavallisesti. Viinin maku on lyhyt ja loppuu kesken mutta sieltä löytyy se tavanomainen vadelman marjaisa sävy jostain pohjalta. Tämä on taas kerran vuosikerta josta en säästä pulloakaan jouluksi kuin hyvistä vuosikerroista minulla on tapana.

Tällä vuosikerralle annan taas kerran vain keskinkertaisen arvosanan koska se ei mielestäni mitenkään erotu edellisistä Beaujolais Nouveausta Suomessa vuodesta 1999 lähtien joihin sitä tapani mukaan vertaan.

Arvosana: 3

8 kommenttia:

 1. Pitääpäs kumminkin käydä huomenna hakemassa, jos meidän Alkossa vielä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei annekatriina ja kiitos kommentistasi. minua harmittaa eniten se ettei kahtena viime vuotena ole ollut mitään verrokkia, vain se yksi ja ainoa beaujolais maisteltavana. :)

   Poista
 2. Kiva kun jaksat sitkeästi jaksaa busoolaisten äärellä! Minä olen jo luovuttanut paremman odottamisessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei merja, ja kiitos kommentistasi, buzolee-traditio istuu sitkeästi kun sitä on jo harjoittanut reilut pari kymmentä vuotta...montakohan litraa on sinä aikana tullut juotua yhteensä?;)

   Poista
 3. Jos ei muuta, niin ainakin etiketti on tänäkin vuonna hauskan pirtsakka. Täytyy tänään korkata, vaikka odotukset eivät olekaan kovin korkealla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei riikka ja kiitos kommentistasi. duboeufin etiketi ovat mielestäni jo pitkään olleet kauniita, en tänä vuonna todellakaan säästä pulloa jouluksi kuten hyvinä vuosina...mutta beaujolais on enemmän happening kuin mikään muu...:)

   Poista
 4. Oi! Oon niin rakastunut sun blogiin! täältä löytyy kaikkea ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei anonyymi ja kiitos kommentistasi. taisit juuri pelastaa päiväni kommentillasi!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...