11. heinäkuuta 2015

Mansikoita ja savusiikaa

Olemme jostain syystä tottuneet syömään mansikoita aina makeina vaikka niiden kirpeähkö ja samalla maku soveltuu paljon suolaisiin ruokiin, esimerkiksi tomaatin kumppaniksi tässä valitsin kuitenkin vain mansikan chilin kanssa kun niitä tuoreita juuri nyt pukkaa parvekkeen ruukuista.

Sain mansikoita osallistuessani Pipsa Hurmerinnan mansikkahaasteen ja mansikoita on meillä viime aikoina tullut syötyä muodossa jos toisessa, mansikka relissi savusiian kanssa on hyvä vaihtoehto näin kesällä. 

Tässä annoksessa on käytetty lämpimiä keitettyjä uusia perunoita, mutta annokset voi myös tarjoilla perunat kylminä mutta keitä peruna samana päivänä niin lähellä tarjoiluhetkeä kuin vain suinkin ja tarjoile ne haaleina etteivät ne maistu eilisiltä keitetyiltä perunoilta. Huomaa että kalan määrä reseptissä on perattua kalaa ilman ruotoja tai nahkaa. 

Resepti on neljälle pääruoaksi mutta sitä voi yhtä hyvin tarjoilla alkuruoaksi lämpimänä kesäpäivänä pienemmällä määrällä uusia perunoita kuin reseptissä mainittuna on.

Savusiikaa mansikkarelissillä
300 g tuoreita mansikoita
400 g savusiikaa
200 g uusia perunoita
1-2 tuoretta chiliä
2-3 punakevätsipulia
½ nippu tuoretta basilikaa
ruohosipulia
mustapippuria
suolaa
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä

Pese ja harjaa uudet perunat huolellisesti. Keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä ja valuta keitinvesi. Huuhtele ja perkaa mansikat. Anna niiden valua lävikössä. Huuhtele sipulit ja yrtit ja anna niiden kuivahtaa talouspaperilla. Halkaise mansikat kulhoon, suikaloi sipulit ja chilit ja lisää kummatkin mansikoiden sekaan. Mittaa oliiviöljy sekä etikka kulhoon, lisää ripaus suolaa ja sekoita. Anna mansikkarelissin tekeytyä huoneenlämmössä sen ajan kun peruna kypsyvät.  Perkaa kala ja leikkaa se paloiksi. Asettele peruna lautasille perunoiden kanssa. Lusikoi relissiä ja mansikoita sinne tänne niiden lomaan. Asettele kauniisti basilikaa ja ruohosipulisilppua sinne tänne ja viimeistele annokset vasta rouhitulla mustapippurilla ja tarjoile annokset raikas vihersalaatti sekä ruisleipää sen kumppanina.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...