19. toukokuuta 2015

Ohutleivät gluteenittomina
Urtekram julkaisi gluteenittoman leivontakilpailun, ja sain siihen tuotteita jotta voisin leipoa niistä gluteenittomia herkkuja. Voit äänestää herkkusuun lautasella ruokablogin ohutleipäreseptiä klikkaamalla joko linkkiä tekstissä tässä yläpuolella tai logoa reseptin alla. Äänestys jatkuu 15.6.2015 asti jonka jälkeen voittaja ilmoitetaan. 

Koska meillä sattuneesta syystä viime aikoina on ollut tarvetta ohutleiville leivoin kilpailuun gluteenittomia ohutleipiä käyttäen Urtekramin kaurajauhoja sekä yleisleivontamiksiä. Tämä myös sattui olemaan viimeinen kerta kun söimme kotona koko perhe ennen puolison ohitusleikkausta viime perjantaina. 

Gluteenittomilla jauhoilla leivottaessa taikinaan ei tule samalla tavalla sitkoa joten ohutleivistä tulee paksumpia kuin vehnäjauhoilla leivotuissa, eikä niitä voi taittaa koska ne eivät taivu paksuuden takia, mutta on sanottava että nämä gluteenittoman ohutleivät ovat jopa paremman makuisia kuin omat aikaisemmin leivotut ohutleivät vesikefiirillä

Ohutleivät voi kypsentää joko kuivalla paistinpannulla vaikka mökillä ollessa tai grillissä jollei ole uunia, muuten kypsennys uunissa onnistuu 250 asteen lämmössä 3-6 minuuttiin. Ohutleipiä voit käyttää lisukkeena esimerkiksi sabran falafelille, sitruunaiselle nyhtöpossulle, tai hummuksen sekä Baba ganoushin kanssa.

Tällä reseptillä saa 6 gluteenitonta ohutleipää.

Gluteenittomat Ohutleivät

2 tl tuorehiivaa
2½ dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
½-1 tl suolaa
2 dl Urtekram yleisleivontamiksiä
4 dl Urtekram kaurajauhoja
Urtekram yleisleivontamiksiä kaulimiseen

Murenna hiiva taikinakulhoon, lisää sokeri, öljy ja kaada vesi päälle. Sekoita nestettä kunnes hiiva on kokonaan liuennut nesteeseen. Lisää yleileivontamiksi ja suola ja sekoita kunnolla. Lisää kaurajauhot ja sekoita kaikki keskenään. Anna taikinan nousta puolituntia puhtaan keittiöliinan alla. Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli ne yksi kerrallaan noin puolen sentin paksuisiksi jauhotetulla pöydällä. Älä kauli leipiä liian ohuiksi jotta ne pysyvät koossa kypsennyksen aikana. Älä kauli ohutleipiä liian ohuiksi koska gluteenittomat jauhoissa ei ole sitkoa. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista ohutleivät kuivalla pannulla 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta kauniin ruskean värisiksi. Anna leipien jäähtyä ja revi ne sopivankokoisiksi annospaloiksi ja nauti lisukkeena esimerkiksi nyhtöpossulle, falafelille tai linssimuhennokselle kera.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...