18. joulukuuta 2014

Viiniä joulupöytään 2014




LaSelva Privo 2013

Rypäleet: Sangiovese, Alicante.

Biologisesti tuotettu ja viljelty Italialainen keskitäyteläinen punaviini. 

Kiva kepeä ja marjaisa, kevyesti mausteinen punaviini. Viini ilman sulfiitteja (nämä usein laukaisevat migreenin sulfiiteille herkillä henkilöillä) myös vegaaneille sopiva viini, viini kirkastamisessa ei ole käytetty mitään eälinproteiineja. Sopii hyvin possuruokien ja pataruokien kanssa. Vaihtoehto sille joka haluaa punaviiniä. 




Beringer Chardonnay 2013


Rypäleet: Chardonnay

Kalifornialainen puolikuiva valkoviini. 

Kivan pirteä hyväksi todettu viini jossa hennon sitruksinen ja vienon mausteinen sävy. Sopii hyvin noutopöytään, ja lohen kassa, muttei kuitenkaan välttämättä savukalan kanssa. Vaihtoehto sille joka haluaa valkoviiniä.

Tuottaja: Beringer Vineyards
Tässä Beringer Chardonnay Alkon sivuilla.



Niepoort Ruby


Portugalilainen punainen väkevä portviini

Kivan täyteläinen ja makea jälkiruokaviini jossa kirsikkaa ja viikunaa. Punainen portviini juustojen ja jälkiruokien seuraksi. 

Sopii oivallisesti kahvin ja suklaan seuralaiseksi eikä häpeä jos se yhdistetään sinihomejuustojen tai kysytettyjen kovien juustojen seuraksi kuten esimerkiksi ikääntynyt Cheddar tai Gouda. Hyvä vaihtoehto sille joka haluaa jälkiruokaviiniä.

Tuottaja: Niepoort Vinhos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...