29. elokuuta 2013

Paaston curryinen valkokala katkaravuillaHerkullista mausteista 5:2 dieettiin sopivan tulista valkoista kalaa tomaattikastikkeessa katkarapujen ja vihreiden papujen kanssa. Vähän normaalia pienempi pääruoka jotta saa toisenkin ruoan samana päivänä.

Tänä vuonna kylvin maanparannus mielessä papuja äidin kasvimaahan. Kylvin mustia papuja, ruusupapuja, tavallisia vihreitä tarhapapuja sun muita. En ole koskaan ennen viljellyt papuja kasvimaassa, minulla on vain kokemusta niiden kasvatuksesta parvekkeella ruukuissa ja parvekelaatikoissa, tiesin kyllä odottaa suurta satoa mutta sadon mastodonttinen suurus yllätti minut täysin. 

Olen nyt viime kuukauden aikana käynyt vähintään kerran viikossa keräämässä papuja maasta, ja pavut vain kukkivat lisää ja puvut kasvavat natisten koko ajan. Ja pakastin alkaa olla täynnä ryöpättyjä papuja vaikka me syömme papuja koko ajan. Ei siis kokoajan, mutta paastopäiväni hyvin usein, ja mielellään, koska onneksi kummatkin pidämme pavuista.
Joten tänään kalan lisukkeena on sitten yllätys, yllätys, vihreitä keitettyjä papuja.

Jäinen kala sulamassa ja kysymässä pannulla
Kala voi olla mitä hyvänsä valkoista kalaa josta itse pidät, ahventa, haukea, turskaa jos sitä löytyy tai seitiä jos siitä pidät. Meidän lautasillemme eksyi taas kerran Pangasiusta. Kala voi olla pakastettua tai tuoretta, pakastetun kalan voit joko sulattaa jääkaapissa tai kypsentää suoraan jäisenä paistinpannulla tomaatin kanssa.   

Jos kala on tuoretta kala voi hauduttaa kypsäksi tomaatista muodostuneessa kastikkeessa jonka sekaan katkaravut lisätään lämpiämään aivan viime tipassa ennen tarjoilua jotteivät ne me sitkeiksi.

Tämä ateria on tarkoituksella suunniteltu normaalia paastopäivän pääruokaa pienemmäksi jotta saat toisen aterian paastopäivänä, joten lopuilla kaloreilla sinun kannatta lukea lisää toisesta pääruoasta tai koota päivän kalorit välipaloista kuten esimerkiksi hummuksesta johon itse olen hulluna paastopäivinä. Löydät lisää reseptejä ja vinkkejä blogista tunnisteella 5:2 paastodieetti.


KCal/100g
kpl
Raaka-aineet
kCal
40
1
öljyä
40
83
125
pangasiusta
104
25
100
haricots
25
65
55
katkarapuja
36
108
8
valkosipulia
9
38
10
sipulia
4
20
86
tomaattia
17


kalorit:
234

Mausteista valkokalaa 5:2 paastona

Curryinen kala katkaravuilla ja haricots verts’eillä


Huuhtele tomaatti ja anna sen kuivua kokonaan. Leikkaa sipulista pala, kuori se ja hienonna. Kuori myös valkosipulin kynsi ja hienonna se hienon hienoksi. Mittaa lämpimälle pannulla oliiviöljyä ja lisää pannulle teelusikallinen (tai kaksi) curryjauhetta sekä puolikas teelusikallinen kuivattua tai tuoretta chiliä ja sipuli. Kuullota sipuli sekoittaen läpikuultavaksi ennekuin lisäät pannulle valkosipuli. Pilko tomaatti karkeasti ja anna valkosipulin tuoksun levittäytyä keittiön ilmaan ennen kuin lisäät tomaatin pannulle. Jos kala on pakastettua voit lisätä sen pannulle tomaattien sekaan ja antaa sen sulaa ja kypsyä samalla kun tomaatti muodostaa kastikkeen sipulin ja mausteiden kanssa. Pane pavut omaan kattilaan ja anna niiden kiehahtaa ylös. Lisää tuore kala kun tomaattikastike on jo vähän hautunut kokoon. Kala on kypsää kun se ei enää ole läpikuultavaa vaan on muuttunut valkoiseksi. Lisää katkaravut kastikkeen sekaan ja sekoita. Valuta pavuista niiden keitin vesi lävikössä ja anna niiden vähän valua. Tarkista kastikkeen maku ja mausta sitä lisää oman makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Annostele papuja lämpimälle lautaselle ja asettele kala päälle ja lusikoin mausteista herkullista katkarapukastiketta kalan päälle ja tarjoile sitruunalohkon kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...