21. marraskuuta 2014

Beaujolais Nouveau 2014
Marraskuun kolmantena torstaina meillä maistellaan viiniä. Beaujolais Nouveau tuli ja meni, ja kolme vuosikymmentä kestänyt perinne säilyy edelleen rikkumattomana. Vuosikerta on parempi kuin viime vuonna jolloin oli vain yksi Beaujolais eikä mitään verrokkia. Tänä vuonna vuoden odotus on ollut arvoisensa. Lisää Beaujolais Nouveau'sta sivullani Beaujolais Nouveau johon olen kerännyt maitamani Beaujolais'it vuodesta 1999.

Georges DuBoeuf Beaujolais Nouveau 2014

Georges DuBoeuf on palannut taas kerran, ja viini on tänä vuonna odotettua parempaa, vuoden paras Beaujolais Nouveau. Viini on väriltään hivenen tummempaa kuin vierustoverinsa. Maku on täyteläisempi kuin tavallisesti Beaujolais Nouveaussa. Maussa aimosti herkullista karhunvatukkaa vienoa mausteisuutta ja se on muutenkin nautinnollista juoda. Tätä kannattaa ostaa lisää, vaikkapa pari pulloa jouluksi.
Arvosana: 4+Chateau de Loges Beaujolais Nouveau Villages 2014

Tämä on uusi tuttavuus en muistaakseni ole ennen maistanut Chateau de Logesin Beaujolais’ta. Chateau de Loges on sävyltään hieman oranssimpaa kuin sinipunertava DuBoeuf, ja maku on kirpakkakampaa, siinä on Beaujolais’sista tuttu hieman pirskahteleva maku. Maussa tuntuu kivasti sekö mustikkaa että mustaherukkaa ja tämä viini kestää yllättäen hieman tulisuutta chiliä.
Arvosana: 3+
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...