Mansikoita suolaisissa ruoissa
on vähän epätavallisempaa, ja se vähän hämäsi minua ja nauroimme puolison
kanssa idealle mansikkapizzasta pitkään ennen kuin pääsin sitä toteuttamaan. Tämä mansikka pizza on juhlien
puheaine mutta sopii sen lisäksi myös sopivan kokoisina suupalan kokoisina
paloina cocktailoiksi sormiruokana.
Mutta olen todennut että
mansikat, vuohenjuusto, Balsamietikka sekä basilika ovat taivaallinen
yhdistelmä joten kokeilin sitä pizzan päällä.
Vielä uunista tulessaan mietin
miten hullu olen, mutta maistaessani tätä mansikkapizzaa en enää nauranut
idealle vaan kehräsin tyytyväisenä. Huomautan vain että pizza on koukuttavan herkullista
joten saanko esitellä Pipsa Hurmerinnan mansikkahaasteen mansikkapizzaa, pizza
johon olen saanut mansikoita osallistuessani mansikkahaasteeseen.
Mansikoita on
kokeiltu vaikka missä viime aikoina, mutta tämä on ehdottomasti se paras, eikä
sovellu sydänystävälliseen dieettiin.
Pizzaan antaa säväyksen tuore
chili jota voit käyttää niin paljon kuin kehtaat ja niin tulista tai mietoa
kuin itse haluat. Suosittelen kuitenkin menemään vähän tulisempaan suuntaan
kuin tavallisesti koska se sopii makeahkojen mansikoiden makumaailmaan.
Myös
chilin määrää voi lisätä, tästä syystä chilin määrä reseptissä on summittainen
riippuen siitä ovatko chilit isoja vai pieniä ja miten paljon ja tulista
pizzoista haluat. Basilikaa kannattaa silputa osa jo pizzan päälle uuniin ja
viimeistellä ne lisäämällä lisää tuoretta basilikaa paistetun pizzan päälle
samalla kun viimeistelet herkut balsamietikalla.
Käytä tähän samankokoisia
mansikoita, mielellään suht koht pieniä jotta ne eivät jää liian vetisiksi
pizzan päälle.
Tämä resepti on neljälle
pizzalle, jonka voit leipoa joko aidon pizzapohjalle ta oikaista tortillan tai
ohut leivän avulla kuten tässä. Tortillaa käyttäessä kannattaa antaa pizzan
jäähtyä vähän ennen sen paloiksi leikkaamista.
Mansikkapizza
4 vehnätortillaa
500 g tuoreita mansikoita
150 g vuohenjuustoa
n 3-4 dl juustoraastetta
1 nippu tuoretta basilikaa
1-5 tuoretta chiliä
Musta pippuria
3-4 rkl Balsamietikkaa
1-2 rkl oliiviöljyä
Perkaa mansikat ja huuhtele
ne, anna kuivahtaa lävikössä. Huuhtele myös basilika sekä chilit ja anna niiden
kuivahtaa. Asettele tortilla leivinpaperille ja sivele sen reunat
oliiviöljyllä. Asettele tortillan päälle mansikoita, leikkaa isot mansikat
pienemmiksi paloiksi. Leikkaa vuohenjuustosta paloja ja asettele niitä sinne
tänne mansikoiden lomaan. Suikaloi chilit sekä basilika ja ripottele niitä
pizzalle. Viimeistele mausteet vasta rouhitulla mustapippurilla. Ripottele
päälle juusto raastetta ja paista pizzat keskitasolla uunissa 175–200
asteenlämmössä noin 10–15 minuuttia kunnes juusto on sulanut tortillan päälle. Ota
pizza uunista ja pirskottele sen päälle noin teelusikallinen pari balsamietikkaa
ja ripottele lisää tuoretta basilikasilppua en päälle. Anna pizzan jäähtyä
vähän ennen kuin leikkaat sen noin suupalan kokoisiksi kakkupaloiksi ja
tarjoile drinkin kanssa.