Ihanaa kullan kellertävää aprikoosihilloa tuoman valoa
talven keskelle.
Vaikka valonmäärä on jo lisääntymässä elämme juuri nyt talven
pimeintä aikaa. Yritän elää ja laittaa ruokaa satokausien mukaan mutta joskus
kaupassa tulee eteen jotain vastustamatonta, kuten nyt viimeksi tuoreet
aprikoosit.
En edes muista mistä maasta aprikoosit olivat tuotu, tunsin vain
niin suuren kaipuun toukokuuhun ja kesäkuun alkuun jolloin tuoreita aprikooseja
tavallisesti on tarjolla, joten ostin vain yhden vaivaisen kilon.
Aprikoosihilloa |
Voi käyttää joko hillosokeria jolloin saat paksumman hillon,
tai tavallista hienoasokeria jolloin hillo on löysempää. Tähän ei tarvitse
mitään muita hienouksia vaan tavallinen taloussokeri tai vaihtoehtoisesti ruokosokeri
kelpaa hyvin.
Keitän aprikoosihillon kivineen ja poistan ne hillon seasta vasta
kun hillo alkaa olla valmista joten muista laskea kivet jotta löydät ne kaikki.
Valitse hieman isompi kattila suhteessa hedelmien määrään jottei hillo vahingossa
kiehu yli.
Halkaistut aprikoosit kivineen |
Tämä on hyvin pieni määrä hilloa
tarkoitettu vain talven pimeyden valopilkuksi, saat vain yhden hillopurkin (tai
kaksi riippuen purkkien koosta), mutta se hillopurkki on täynnä aurinko ja
toivoa tulevasta kesästä.
Aprikoosihillo
1 kg tuoreita aprikooseja
3 rkl sitruunamehua
1 dl vettä
4½ dl sokeria
Huuhtele aprikoosit, halkaise ne a lado paksupohjaiseen
kattilaan. Urista päälle sitruunamehu ja lisää kattilaan 1 dl vettä. Pane kattila
miedolle lämmölle ja anna hedelmien hautua hiljalleen rikki. Nouki ylös
laskemasi aprikoosin kivet ja lisää sokeri kattilaan. Anna sokerin liueta
hilloon sekoittaessa ja keitä hilloa kymmenen minuuttia. Kaada hillo
huolellisesti puhdistettuun ja steriloituun hillopurkkiin ja sulje tiiviillä
kannella kun hillo vielä on kuumaa. Anna jäähtyä. Säilytä avaamatonta hillopurkkia
huoneenlämmössä jossa se säilyy vuoden. Avattuna hillo säilytetään jääkaapissa
jossa se säilyy kuukauden.