Myllärin Luomun leivontakilpailu
jatkuu edelleen, ja aikaisemmin kisaan liittyviä reseptejä olen julkaissut täällä
blogissa jo kuusi tätä Suklaafondantkakkua ennen. Julkaisin Mansikkaiset
välipalaneliöt tammikuussa, Joulun
makuiset vuokaleivokset joulukuussa, Juureva
näkkileipäjouluksi marraskuussa, Lumoavat
ruusucannolit lokakuussa ja Myllärin
laiskan emännän munaleipä syyskuussa jolloin leivontakilpailu alkoi. Kilpailussa
voi äänestää Myllärin Luomusivuilla
jossa näkyy kaikki leivontakilpaluun osallistuvat. Nyt tällä kertaa aiheena helmikuussa
oli kuitenkin on mestarileipojan taidonnäyte.
Minä en itseäni leivonnan mestariksi
laske, hapuilen sen verran edelleen leivonnan parissa, se ei oikein ole alaani samalla
kuin muu ruoanlaitto mutta kakkuja pyörittelen tämän tästä, varsinkin
suklaakakkuja muodossa tai toisessa. Tämä suklaafondantkakku on helppo versio suklaakakusta
jonka tumpelompikin leipuri onnistuu leipomaan, vaikeinta tässä on suklaan sulattaminen
kookosrasvan kanssa.
Suklaa valuu ulos suklaakakusta |
Olen tähän käyttänyt aivan tavallista maitosuklaata jossa vain 30% kaakaot ja tästä syystä sokerin määrä on niin vähäinen, ja jos käytät tummaa suklaata voit lisätä kakkuun enemmän sokeria 70% kaakaota sisältävään suklaaseen on tupla määrä sokeria hyvä, ja vain jos pidät makeasta. Kookosrasvan sijaan kakkuun voi myös käyttää tavallista voita jossa suolaa, tällöin reseptissä mainittua suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä taikinaan.
Suklaata suklaakakkuun |
Tämä
tosiaan on kakku, mutta samaa reseptiä voi myös käyttää suklaafondantteihin,
teet vain pienempiä suklaakakkuja jokaiselle omassa pienessä annosmuotissaan. Menettelytapa
on aivan identtinen mutta uunissa paistoaika on lyhyempi 8-10 minuuttia jos
teet annoskokoisia suklaafondantteja. Kakkuvuoat yleensä jauhotetaan korppujauhoilla
mutta jotta saat oikein tumman pinnan suklaakakkuun kannattaa se kakkuvuoka kuitenkin
jauhottaa kaakaojauheella, ja mitä tummempaa sitä tummempi kakun ulkopinta on.
Tällä
reseptillä saat suklaafondanttikakkua 6 hengelle jos he ovat hyvin persoja suklaalle,
muun kakusta pitäisi riittää jopa kahdeksalle hengelle.
Anna suklaaherkun jäähtyä ennen syöntiä |
Suklaafondantkakku
180 g suklaata
150 g kookosrasvaa (tai voita)
80 g kookossokeria
75 g Myllärin Luomu kokojyvävehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
jauhotukseen
Voitele 20 cm rengasvuoka
kookosrasvalla ja jauhota se tummalla kaakaojauheella. Kopauta liika
kaakaojauho ulos vuoasta. Mittaa kookosrasva kattilaan ja lisää suklaa sen
päälle. Sulata kookosrasva ja suklaa miedolla lämmöllä juoksevasi ja sekoita
kookosrasva ja suklaa keskenään. Älä jää suklaata lämmölle sen jälkeen kun se
jo on sulanutta jottei se pala pohjaan. Mitta kuivat ainekset isoon taikinakulhoon
ja lisää juokseva suklaarasvaseos kulhoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes
olet saanut taikinasta tasaisen. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja
paista sitä 15–20 minuuttia 175 asteessa.
Paista kakkua mieluummin alikanttiin kuin liian pitkään, kakku ja sen reuna kovettuvat
hieman kakun jäähdyttyä joten sen tulee olla vielä hieman hyllyvä uunista ulos tullessaan.
Anna kakun jäähtyä vuoassa kunnes sen reunat ovat hieman kovettuneet. Nosta
kakku hieman vielä lämpimänä kakkulautaselle ja tarjoile sitä vispikerman tai luonnonjogurtin
kanssa.