Tämä on tämän vuoden viimeinen kirjoitus ennen Uutta
Vuottajoten toivotan kaikille blogin lukijoille ruokaisaa ja Onnellista Uutta vuotta 2014!
Samalla tämä on resepti jolla osallistun Myllärin Luomuleivontakilpailuun
jonka edistymistä voit seurata Myllärin Luomun Facebook-sivuilta.
Ei ole ollut tarkoitus laiminlyödä blogiani, en
vain ole ehtinyt kirjoittaa vaikka olenkin miettinyt aiheita ja tapani mukaan
valokuvannut kaiken mitä olen syönyt ja kokannut. Siksi resepti sopii hyvin syksyn teemaan, ajanpuutteeseen kuin oikaistaan jouluisten makujan kanssa käyttäen valmista glögiä. Jos halut itse valmistaa glögiä voit tehdn sen seuraamalla reseptiäni joulun punaiset glögit jossa on kivasti makua joka välittyy myös näihin vuokaleivoksiin.
Vuokaleivokset jäähtymässä ennen kuorrutusta |
Resepti on jo moneen kertaan hyväksi todettu
resepti jolla voi leipoa joko isoja muhkeita Amerikan muffinsseja tai pienempiä
vuokaleivoksia tai kuppikakkuja joiksi niitä myös sanotaan. Tässä reseptissä
saat helpolla tavalla hyödyntäen jo valmiita ja oikaisemalla joulumakuja
glögistä saat nopeasti ja vaivattomasti leivottua jouluiset vuokaleivokset. Löysin vielä kaupasta suloisia jouluisia
muffinssivuokia joissa on tonttuja ja kuusia joihin nämä vuokaleivokset tein.
Kuorrutin tietenkin ne myös jouluiselle kuorrutuksella jossa on glögiä pohjana ja
joka korostaa kuppikakkujen jouluisia makuja. Tällä reseptillä saat joko kaksitoista isoa
Amerikan muffinssia tai parisen kymmentä kuorrutettua kuppikakkua.
Joulumuffinssit tai vuokaleivokset
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 ½ dl jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl glögiä
1 dl rusinoita
Vuokaleivosten glögikuorrutus
50 g voita
250 g tomusokeria
125 g Philadelphiajuustoa
2-3 rkl glögiä
Muffinssit ja vuokaleivokset
Leivät muffinssivuokaan paperiset vuoat jos leivot
muffinsseja, jos leivot kuppikakkuja levitä uunipellille parisen kymmentä tavallista
paperista muffinssivuokaan. Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri. Lisää
joukkoon huoneen lämpöiset munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Lisää
ruokalusikallinen jauhoja jo munat alkavat juoksettua. Sekoita keskenään loput
jauhot, rusinat, leivinjauhe ja vaniljasokeria ja lisää ne taikinaan hyvin
sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Lisää glögi taikinaan ja sekoita. Täytä
paperivuoat noin kaksi kolmasosaa jotta niillä on tilaa nousta. Vuokaleivoksiin
vuoat voi täyttää reiluun puoleenväliin. Paista isoja muffinsseja 225 asteen
uuninlämmössä keskitasolla 15–20 minuuttia, pieniä noin 12–15 minuuttia vähän
riippuen uunista. Tarkista muffinssien kypsyys ja anna niiden jäähtyä hiukan
ennen tarjoamista. Jos valmistat vuokaleivoksia, anna niiden jäähtyä kokonaan
ennen niiden kuorruttamista.
Jouluinen glögikuorrutus
Ota voi ja Philadelphiajuusto ulos jääkaapista ja
anna niiden temperoitua huoneenlämpöön. Pane pehmennyt voi ja juusto kulhoon,
lisää glögi ja tomusokeri ja sekoita kaikki keskenään huolellisesti. Lisää
tomusokeria jos kuorrute on liian löysää. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja
pursota kuorrutetta vuokaleivoksien päälle aloittamalla sen reunoilta ja edeten
kuorrutteen pursottamista vuokaleivoksen keskelle johon jätät sen pystyyn.
Viimeistele vuokaleivokset joulun kimaltavilla pienillä kuulilla oman makusi
mukaan ja tarjoile ne kahvin kanssa.