Kuluttajaliitto järjestää ensimmäistä kertaa
yhteistyökumppaneineen ruokahävikin vähentämiseen tähtäävän Hävikkiviikon 4.11.–10.11.2013. Hävikkiviikko
tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen. Suomalaiset heittävät vuodessa henkeä kohti keskimäärin
24 kiloa, eli 125 euron edestä ruokaa roskiin.
Tämä kuormittaa niin
yksittäisten perheiden taloutta kuin kaikkien yhteistä ympäristöäkin ja hävikkiviikolla
on tarkoitus kannustaa kaikkia suomalaisia vähentämään omaa ruokahävikkiään.
Tämä
jotta meistä jokainen löytäisi omasta arjestaan hyvät vinkit ja tavat ruoantähteiden
hyödyntämiseen jotta syömäkelpoisen ruoan poisheittäminen vähenisi. Ota sinäkin
kantaa ruoan hävikin vähentämiseen ja hyödynnä sinäkin ruoan tähteet.
Täältä
blogista löytyy hyviä vinkkejä mitä tehdä tähteeksi jääneestä ruoasta sun muita
vinkkejä vaikka lukemalla tekstini mitä tänään ruoaksi ja ruokahävikistä herkuksi ja
lisää luettavaa ja vinkkejä löydät täältä blogista tunnisteella ”uusiokäyttö”
ja ”hävikistä herkuksi”.
Hävikkiviikko on MMM:n rahoittama ja Kuluttajaliitto
– Konsumentförbundet ry:n toteuttama hanke, jonka tavoitteena on
kotitalouksien ruokahävikin vähentäminen. Hävikkiviikko järjestetään nyt ensimmäistä
ja Kuluttajaliitto on haastanut tähän hankkeeseen mukaan yhteistyökumppaneita,
jotka ovat sitoutuneet nostamaan ruokahävikkiä puheenaiheeksi viikon kuluessa.
Jatkuvasti
päivittyvä yhteistyökumppanilista löytyy osoitteesta Hävikkiviikko ja
tempauksen etenemistä voit seurata Hävikkiviikon Facebook-sivuilta sekä
suomalaisten ruokabloggaajien Hävikistä herkuksi tempauksen Facebook-sivuilta.