Herkullista mausteista 5:2 dieettiin sopivan tulista valkoista
kalaa tomaattikastikkeessa katkarapujen ja vihreiden papujen kanssa. Vähän
normaalia pienempi pääruoka jotta saa toisenkin ruoan samana päivänä.
Tänä vuonna kylvin maanparannus mielessä papuja äidin
kasvimaahan. Kylvin mustia papuja, ruusupapuja, tavallisia vihreitä tarhapapuja
sun muita. En ole koskaan ennen viljellyt papuja kasvimaassa, minulla on vain
kokemusta niiden kasvatuksesta parvekkeella ruukuissa ja parvekelaatikoissa,
tiesin kyllä odottaa suurta satoa mutta sadon mastodonttinen suurus yllätti
minut täysin.
Olen nyt viime kuukauden aikana käynyt vähintään kerran viikossa
keräämässä papuja maasta, ja pavut vain kukkivat lisää ja puvut kasvavat
natisten koko ajan. Ja pakastin alkaa olla täynnä ryöpättyjä papuja vaikka
me syömme papuja koko ajan. Ei siis kokoajan, mutta paastopäiväni hyvin usein,
ja mielellään, koska onneksi kummatkin pidämme pavuista.
Joten tänään kalan lisukkeena on sitten yllätys, yllätys, vihreitä
keitettyjä papuja.
Jäinen kala sulamassa ja kysymässä pannulla |
Kala voi olla mitä hyvänsä valkoista kalaa josta itse pidät,
ahventa, haukea, turskaa jos sitä löytyy tai seitiä jos siitä pidät. Meidän lautasillemme
eksyi taas kerran Pangasiusta. Kala voi olla pakastettua tai tuoretta,
pakastetun kalan voit joko sulattaa jääkaapissa tai kypsentää suoraan jäisenä
paistinpannulla tomaatin kanssa.
Jos
kala on tuoretta kala voi hauduttaa kypsäksi tomaatista muodostuneessa
kastikkeessa jonka sekaan katkaravut lisätään lämpiämään aivan viime tipassa ennen
tarjoilua jotteivät ne me sitkeiksi.
Tämä ateria on tarkoituksella suunniteltu normaalia paastopäivän pääruokaa pienemmäksi jotta saat toisen aterian
paastopäivänä, joten lopuilla kaloreilla sinun kannatta lukea lisää toisesta
pääruoasta tai koota päivän kalorit välipaloista kuten esimerkiksi hummuksesta
johon itse olen hulluna paastopäivinä. Löydät lisää reseptejä ja vinkkejä blogista tunnisteella 5:2 paastodieetti.
KCal/100g
|
kpl
|
Raaka-aineet
|
kCal
|
40
|
1
|
öljyä
|
40
|
83
|
125
|
pangasiusta
|
104
|
25
|
100
|
haricots
|
25
|
65
|
55
|
katkarapuja
|
36
|
108
|
8
|
valkosipulia
|
9
|
38
|
10
|
sipulia
|
4
|
20
|
86
|
tomaattia
|
17
|
kalorit:
|
234
|
Mausteista valkokalaa 5:2 paastona |
Curryinen kala katkaravuilla ja haricots verts’eillä
Huuhtele tomaatti ja anna sen kuivua kokonaan. Leikkaa sipulista
pala, kuori se ja hienonna. Kuori myös valkosipulin kynsi ja hienonna se hienon
hienoksi. Mittaa lämpimälle pannulla oliiviöljyä ja lisää pannulle
teelusikallinen (tai kaksi) curryjauhetta sekä puolikas teelusikallinen
kuivattua tai tuoretta chiliä ja sipuli. Kuullota sipuli sekoittaen
läpikuultavaksi ennekuin lisäät pannulle valkosipuli. Pilko tomaatti karkeasti
ja anna valkosipulin tuoksun levittäytyä keittiön ilmaan ennen kuin lisäät
tomaatin pannulle. Jos kala on pakastettua voit lisätä sen pannulle tomaattien
sekaan ja antaa sen sulaa ja kypsyä samalla kun tomaatti muodostaa kastikkeen
sipulin ja mausteiden kanssa. Pane pavut omaan kattilaan ja anna niiden
kiehahtaa ylös. Lisää tuore kala kun tomaattikastike on jo vähän hautunut
kokoon. Kala on kypsää kun se ei enää ole läpikuultavaa vaan on muuttunut
valkoiseksi. Lisää katkaravut kastikkeen sekaan ja sekoita. Valuta pavuista
niiden keitin vesi lävikössä ja anna niiden vähän valua. Tarkista kastikkeen
maku ja mausta sitä lisää oman makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Annostele papuja lämpimälle lautaselle ja asettele kala päälle ja lusikoin mausteista
herkullista katkarapukastiketta kalan päälle ja tarjoile sitruunalohkon kera.