Olemme
jostain syystä tottuneet syömään mansikoita aina makeina vaikka niiden
kirpeähkö ja samalla maku soveltuu paljon suolaisiin ruokiin, esimerkiksi
tomaatin kumppaniksi tässä valitsin kuitenkin vain mansikan chilin kanssa kun
niitä tuoreita juuri nyt pukkaa parvekkeen ruukuista.
Sain mansikoita osallistuessani Pipsa Hurmerinnan
mansikkahaasteen ja mansikoita on meillä viime aikoina tullut syötyä muodossa
jos toisessa, mansikka relissi savusiian kanssa on hyvä vaihtoehto näin
kesällä.
Tässä annoksessa on käytetty lämpimiä keitettyjä uusia perunoita, mutta annokset
voi myös tarjoilla perunat kylminä mutta keitä peruna samana päivänä niin
lähellä tarjoiluhetkeä kuin vain suinkin ja tarjoile ne haaleina etteivät ne maistu
eilisiltä keitetyiltä perunoilta. Huomaa että kalan määrä reseptissä on
perattua kalaa ilman ruotoja tai nahkaa.
Resepti on neljälle pääruoaksi mutta sitä
voi yhtä hyvin tarjoilla alkuruoaksi lämpimänä kesäpäivänä pienemmällä määrällä
uusia perunoita kuin reseptissä mainittuna on.
Savusiikaa
mansikkarelissillä
300
g tuoreita mansikoita
400 g savusiikaa
200 g uusia perunoita
1-2 tuoretta chiliä
2-3 punakevätsipulia
½ nippu tuoretta basilikaa
ruohosipulia
mustapippuria
suolaa
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
400 g savusiikaa
200 g uusia perunoita
1-2 tuoretta chiliä
2-3 punakevätsipulia
½ nippu tuoretta basilikaa
ruohosipulia
mustapippuria
suolaa
2 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä