Sain kutsun joululounaalle ravintola Yumeen, ja vaikka viime
viikko oli yksi koko vuoden kiireisimmistä, pistäydyin Helsingissä syömässä
lounasta, tämä syy miksi kirjoitan asiasta vasta tänään.
Tämä ei ollut ensimmäinen,
eikä viimeinenkään, kerta kun olen syönyt Yumessa. Vietin viihtyisän pitkän
ruokatauon kahden ihastuttavan naisen kanssa joista kumpaakaan en ennen ollut
tavannut mutta joihin mielelläni tutustuisin enemmänkin ajan kanssa.
Vaikkei menyy ollut ainakaan suomalaiseen makuun niin jouluinen,
oli se lounaana kiva elämys ja herkullinen nautinto. Idea ei kai niinkään tainnut
edes olla ollut "jouluinen" lounas vaan sen sijaan joulunaikainen.
Lounasta tarjoillaan vielä Yumessa tällä viikolla poikkeuksellisesti
huomisesta tiistaista 16.12.2014 lähtien aina perjantaihin 1912.2014 klo 11.30–14.00
välillä. Ravintola on muuten avoinna vain iltaisin. Joululounasmenyy vaihtuu
joka viikko ja nyt on viimeinen mahdollisuus käydä siellä syömässä.
Ainoa mutta oli että se oli lounas, enkä voinut viettää
pitkää ja kosteaa lounasta jäivät juomat ihanan ruoan varjoon. Tästä syystä joimme
viinin sijaan vihreää teetä sekä Yumen omaa mineraalivettä mikä sinänsä antoi
ruokien makujen tulla omiin oikeuksiinsa.
Alkuruokia oli tarjolla kolme, ja päätimme itsestään selvänä
jakaa annokset jotta saimme maistella kaikkia ruokia. Ja kaiken lisukkeena
tietenkin ilmavaa keitettyä riisiä.
Söimme alkuruoaksi:
Lohimakirullia
Punajuurta kastikkeessa, tuoreita mungpavun ja punajuuren
versoja, soijakastiketta, Nigellan ja seesamin siemeniä sekä vihreää tulista wasabia
ja ihanaa hillottua inkivääriä.
Kevätkääryleitä
Chiliä, salaatinversoja, Nigellan siemeniä ja ihana
seesamisiemenkastike.
Thai possun-ribsejä
Ihanan mureita, tahmeita ja sopivan mausteisia makeita
ribsejä. Raikasta yrttisalaattia jossa pavun ituja, punasipulia, maapähkinöitä,
tuoretta minttua ja korianteria sekä chilillä maustettua Thai-kastikkeessa. Ribsien
lihat vain valahtivat irti luista kun niitä yritti ottaa omalle lautaselleen. Fingerlickin'
good, kuten sanoisin.
Friteerattua turskaa
Pankolla leivitettyä ja friteerattua tuoretta turskaa. Pinnalta rapeaa ja
sisältä mehevää kalaa. Porkkanoita, kevätsipulia, paksoita ja sokeri herneitä uimassa
inkiväärikastikkeessa sekä tuoretta chiliä ja korianteria.
Kevät kananpoikaa
Friteerattu puolikas kevätkananpoika, hurmaavaa luumukastiketta
jossa kiva omenan vivahde. Lisäksi tuoretta korianteria sekä chiliä. Ei kovin jouluinen vaan hyvin keväinen mutta herkullinen ruoka-annos.
SuklaakakkuaYuzusorbetilla
Tummaa suklaakakkua, tuoreita marjoja, pienen pieniä tummia suklaarakeita,
Yuzun mehussa ja Shizulehdillä marinoitua raikasta vihreää omenaa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun olen
maistanut Shizua jälkiruoassa ja on sanottava että toimii.
Saavuin etuajassa ennen kuin ravintola oli auennut mutta minut
toivotettiin kuitenkin tervatulleeksi ja sain tulla sisään odottamaan seuraa. Ravintola Yumessa on hyvin siisti yleisilme ja hyvä valaistus mikä
on ruokabloggarille tärkeää. Täällä näet mitä suuhusi panet ja mitä syöt, asia joka sopii hyvin meikäläiselle.
Hyvää asiakaspalvelua sekä sujuvaa ja osaavaa tarjoilua. Kaikki annokset olivat ennestään
tuttuja tarjoilijoille ja niiden sisältö selostettiin meille asiantuntevasti,
ei vaatinut keittiössä käyntiä ja tarkistusta kuin vain kerran.
Naisten huoneen siisteys
ja ulkonäkö on asia jonka aina panen mieleen.Täällä ei ole valittamista.
En ole koskaan oppinut syömään syömäpuikoilla, onneksi ruokaa
pystyi syömään sormin ja oli tarjolla kosteat pyyhkeet sormien puhdistamiseen.
Huomioimme vain että annokset olivat hieman liian suuria
kolmelle naiselle joten emäntämme sai Doggybagin mukaan ylijääneelle pääruoalle. Mistä saimmekin samalla tietää
että Yumessa on Take-away, asia jota kannattaa hyödyntää jos itse asut tai käyt
Helsingissä.
Suuri kiitos kutsusta ja lounaasta Kämp Groupille!
Kiitos emännälle sekä bloggaavalle kollegalle Siskot
kokkaa ruokablogista, kahdelle hurmaavalle ihmiselle ihastuttavasta
seurasta. Toivottavasti tapaamme taas pian.