Julkaisin juuri reseptin maksaa toffeevoilla ja sain paljon
palautetta sen valmistamissesta joten kuten jo lupasin, tässä se nyt on ihana,
paahtunut toffeevoi vähän paremmin selitettynä. Pien4estä mokast syntyikin mahtavan herkullinen maute ruokaan.
Olin valmistamassa kirkastettua voita, tai Gheetä ja unohdin
voin kattilaan liian pitkäksi aikaa ja liian korkealle lämmölle ja sain
aikaiseksi pähkinäistä sulatettua toffeevoita.
Harva niin helppo asia nostaa tavallisen ruoan taivaallisiin
korkeuksiin niin helpolla ja simppelillä tavalla kuin ruskeaksi paahtunut pähkinävoi
tai toffeevoi. Pähkinävoin miellän enemmän sen sulaneessa, juoksevassa
muodossa, kun taas toffeevoita voi sivellä paahtoleivälle sen jäähdyttyä ja nauttia ihanasta
toffeen mausta ilman sokerin makeutta.
Pähkinäinen paahdettua toffeevoi |
Se antaa kuitenkin aivan oman lisänsä
ruokiin ja tavalliset ruoat muuntuvat aivan toisiksi, ne nousevat taivaallisen herkullisiin
ulottuvuuksiin. Käytä toffeevoita siinä missä tavallista voita. Toffeevoihin voit käyttää sekä laktoositonta että tavallistanomraalisuolaista voita.Toffeevoi säilyy jääkaapissa parisen viikkoa tiiviissä
rasiassa. Toffeevoin voi myös pakastaa jossa se säilyy pidemmän
ajan kuin jääkaapissa säilytettynä ja saman ajan kuin tavallinen voi
pakastettuna, noin puolisen vuotta.
Toffeevoi
100 g voita
Pane voi kattilaan ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä. Voi
alkaa kuplia ja maitoproteiinit alkavat erottua sulaneesta voista. Anna voin
paahtua kunnes maitoproteiinit ovat saaneet vähän ruskeaa väriä, noin 3-5
minuuttia. Varo polttamasta voita liikaa, liian tummaksi paahdettu voi maistuu
kitkerältä. Kaada juokseva paahtunut pähkinävoi rasiaan ja anna sen jäähtyä kokonaan,
jäähtyessään voi kovettua ja sitä voi säilyttää jääkaapissa.