Sanoisin että Rhum agricole tarkoittaa joko maalaisrommia tai talonpoikaisrommia ja se on
rommia joka on valmistettu tuoreesta juuri puristetusta sokeriruo’on mehusta
tislattua
kovaksi viinaksi jonka jälkeen se laimennetaan noin 50-60% alkoholia
sisältäväksi rommiks ja kyosytetään tammitynnyreissäi.
Suurin osa näistä Rhum agricole rommeista tulee ranskan Karibian saarilta mutta olen tosiaan aikaisemmin maistanut yhtä Mauritiukselta kotoisin olevaa rhum agricolea Seychelleillä, ja se oli tosiaan ainoa rommi josta olen tähän asti voinut sanoa pitäväni.
Suurin osa näistä Rhum agricole rommeista tulee ranskan Karibian saarilta mutta olen tosiaan aikaisemmin maistanut yhtä Mauritiukselta kotoisin olevaa rhum agricolea Seychelleillä, ja se oli tosiaan ainoa rommi josta olen tähän asti voinut sanoa pitäväni.
Pidän tästä maalaisrommista paljon enemmän kuin "tavallisesta rommista" joka on valmistettu
melassista tai siirapista tislaamassa. Kaikki nämä maistamamme 9 eri pitkään kypsytettyä, sekä vaaleaa
että tummaa rommia, olivat kotoisin joko ranskan Guadeloupelta tai sen naapurisaarilta
kotoisin.
Ja
huomaa myös ettei parin, kolmen tämän vahvuisen väkiviina maistelu
enää oikein onnistu vaikka sen sylkisikin ulos suustaan kuten pitäisi ja
huomaa että tieto jonka olen saanut kirjattua muistiin jokaisesta
rommista vähenee mutta myös niiden järjellisyys hupeni meidän maisteltua
rommia toisensa jälkeen. Samalla myös valokuvaustaitoni hävisi taivaan
tuuliin.
Contrebande
42%, tumma rommi joka muistuttaa hieman
konjakkia maultaan ja tuoksuu makealle.
Karukera
42 %, tumma rommi. Tuoksuu neilikalle ja
pippurille, maistuu hedelmäiselle. Tämä rommi voitti vuoden 2010 hopeamitalin
Pariisin maatalousnäyttelyssä yli viisi vuotta kypsytetyistä rommeista.
Etiketissä lukee vain ”hyvin vanhaa rommia”.
Reimonenq
40%, 6 vuotta kypsytettyä tummaa rommia, muistuttaa
maultaan italialaista grappaa, tai ranskalaista marc’ia jotka kummatkin valmistetaan
tislaamalla viinivalmistuksessa jäljelle jääneistä viinirypälemassasta jonka
seassa kuoria ja siemeniä.
Rhum Bielle
55%. tumma rommia vuosikertaa 2003 suoraan
raakana suodattamattomana tynnyristä. Maku muistuttaa hieman Pinot noir rypäleestä
valmistettu viini joka vienosti tuoksuu banaanille.
Rhum Bieille
24%, 18 vuotta kypsytetty suodattamaton tumma
rommi.
Domaine de Severin
50%, 18 vuotta kypsytettyä tumma rommia,
maistuu italialaiselle grappalle.
Rhum Bologne
50%, vaalea rommi joka maistuu kahville josta
tunnistin kofeiinin kitkerän maun. Tämä on se tummista rommeista joita pidin
eniten ja josta valmistimme Tipunch’it.
Rhum Bielle
59% vaalea rommi Ei pahemmin tuoksu millekään,
mutta polttaa sitten niin vietävästi kurkussa mennessään alas.
Tämä rommi tuli kolmen
litran pahvipakkauksessa, ja se oli myös Luomu viljellystä sokeriruo’osta
valmistettua.
Rhum Rhum
56% vaalea rommi. Pehmeä ja pyöreä maultaan.