21. lokakuuta 2011

Kananuggetit aikuiseempaan makuun


Aikuiseen makuun mausteisia kananuggetteja ja uunissa kuorineen paahdettuja lohkoperunoita.

Pidän suuresti kanan koipireisipaloista, joissa on paljon enemmän makua, ovathan nyt reidet enemmän käytetty lihas kuin rintafilee, joka vain on paikoillaan, jaloillaan tipuset kuitenkin tepastelevat nyt sen mitä ne pystyvät ja pääsevät joten kun näin kaupassa luuttomia kyseisiä paloja innostuin heti ja aloin miettimään mitä niistä tehdä, en tietenkään päätynyt mihinkään itsestään selvyyteen kuten täytettyjä kananreisiä vaan mietin mauttomia kananugetteja.

Kananuggettteja

Minun on nyt tässä myönnettävä että viisi vuotta sitten maistoin kaupasta ostettuja kananuggetteja silloin ennen vanhaan ennen jälkikasvu muuttoa omilleen kun meillä vielä jokainen harrasti ruoanlaittoa koko perheelle määrättynä viikonpäivänään, jolloin jokainen itse osti ruoat ja valmisti ne, jouduin, tai sain, miten sen nyt kukin näkee, suureksi onnekseni maistaa kananuggetteja.

Totesin ne aivan mauttomiksi mutta se mikä minua eniten niissä häiritsi oli ettei ne ole oikeata kanaa, ei koko lihaa, ei mitään broileria edes, niissä on vain jauhettua lihaa, siis taas kerran "makkaraa" kuten totesin tekstissäni mitä kinkkua keväällä.
Mutta leivitetyssä öljyssä uppokeitetyssä kanassa ei koskaan voi olla mitään vikaa joten panin kanat maustumaan ensin ne suikaloitua sopivan kokoisiksi nuggeteiksi. tähän voi tietysti myös käyttää kanan rintafileitä, joista saat leikattua esteettisesti kauniimpia paloja.

Garam masala

Mausteet taas ovat pääasiassa Garam masalan ainekset, joten voit sekoittaa mausteet tässä suhteessa ja saat samalla Garam masalaa valmiiksi sekoitettuna purkkiin eikä sitä tarvitse ostaa kaupasta. kaikki Garam masalan mausteet kannattaa paahtaa kuivassa pannussa ennen niiden jauhamista jotta kaikki maut puhkeavat kukkaan, mutta jollei sinulla ole kokonaisia mausteita voit sekoittaa Garam masalan sitä paahtamatta.

Garam masala on Pohjois-Intiasta tuttu maustesekoitus, ja sille ei ole mitään alkuperäistä reseptiä ja jokaisella maustekauppiaalla on oma sekoituksensa, vähän samaan tapaa kuin Rash-al-hanout. Tähän Garam masala sekoitukseen kuuluisi osana Malabatrum kanelin lehtiä, joita joskus löytää Suomestakin etnisistä kaupoista, joissa niitä joskus myydään laakerinlehtinä, intialaisina laakerinlehtinä. Jollet löydä Intian laakerinlehteä, suosittelen sinun korvaamaan sen tavallisella laakerinlehdellä, jolloin pienempi määrä riittää.

Garam masalan lisäksi nuggetit maustetaan myös chilillä ja valkosipulilla jotka ovat parhaimmillaan tuoreina, sekä inkiväärijauheella jota ei kannata paahtaa. Nuggetit maustetaan ennen niiden leivittämistä, tunti pari on vähimmäisaika ja yön yli on vielä parempi ja nuggetit voi leivittää joko tuiki tavallisissa korppujauhoissa tai maissijauhoissa, jolloin se sopivat myös keliaakikoille, ja laktoosittomiahan ne ovat. Ja jos välttämättä haluat maustamattomia, mauttomia nuggetteja jätä mausteet pois ja mausta ne vain suolalla ja valkopippurilla. Tällöin ne myös ovat sopivampia pienille lapsille.

Garam masala

3 rkl juustokuminan
2 rkl korianterinsiemeniä
4 kpl 5 cm pitkiä kanelitankopaloja
10 vihreää kardemumman palkoa
10 neilikkaa
½ muskottipähkinää raastettuna
3 palaa muskottikukkaa
1 rkl mustapippureita
3 tähtianista
4-5 laakerinlehteä

Murskaa kardemumman palot kevyesti ja murra kanelitangot paloiksi. Lisää mausteet kuivalle pannulle ja paahda niitä miedolla lämmöllä niitä koko ajan sekoitellen, kunnes niiden tuoksu voimistuu. Varo polttamasta niitä. Ota mausteet heti pois pannusta jotta ne eivät paahdu liikaa, ja anna niiden jäähtyä hieman. Jauha mausteseos hyvin hienoksi jauheeksi. Säilytä Garam masalan ilmatiiviissä lasipurkissa.

Ranchstyle-lohkoperunat

1 kg perunoita
öljyä
suolaa
musta pippuria

Kananuggetit

400 g kanaa
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilitahnaa
1 rkl Garam masalaa
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl sinapinsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 kananmuna
1-2 dl jauhoja leivittämiseen

Ranchstyle-lohkoperunat:
Harjaa ja pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat tasakokoisiksi lohkoiksi. pane perunalohkot uunivuokaan ja kaada päälle loraus öljyä, sekoittele perunat hyvin. Mausta perunat suolalla ja mustalla pippurilla. Paahda perunoita uunissa 200 asteen lämmössä noin 45 minuuttia tunti kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet paahtuneen pinnan.

Kananuggetit aikuiseen makuun:
Kuori valkosipuli ja hienonna se. Murskaa sinapinsiemenet morttelissa hienoksi. Sekoita mausteet (paitsi suola) keskenään isossa kulhossa. Leikkaa kana suupalan kokoisiksi paloiksi ja pane ne kulhoon musteiden kanssa. sekoita kunnolla, peitä muovilla ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Mausta kananpalat suolalla ja kasta ne munassa. Kierittele jauhoissa ja keitä kuumassa öljyssä kunnes ne ovat saaneet kauniin kullan ruskean värin. Anna nuggeteista valua liiat öljyt pois talouspaperilla. Tarjoile nuggetit ranchstyle-perunoiden, vihreän salaatin ja mango-chutneyn kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...