15. syyskuuta 2010

Suolaiset Sconesit basilikatahnalla


Suolaiset pikkuskonssit. Scones, joissa rapeaksi paistettua pekonia, paahdettua sipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja suolaisella tuoreella basilikalla maustetulla Fetajuustotäytteellä.

Tällä kerta sconssit ovat muutuneet hieman italialaisittain. Scones, tai skonssit paahdetulla sipulilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettuja vihreällä fetajuustotahnalla täytettyinä. Ihana suolainen suupalan kokoinen herkku iltapäivätee hetkiin.

Makuja Italiasta

Mietin kauan miten saisin hyvin yhdistettyä pekonin, Fetajuuston tai chevren, basilikan ja tomaatin kanssa yhteen pieneen suussa sulavaan suolaiseen palaan ja ajattelin kokeilla rrittityylistä Sconesia, vaikka oikeastaan olen vastaan fuusiota eri keittiöiden välillä, ja tulos oli yllättävän onnistunut heti ensi kerralla. Tässä on siis periaatteessa samat ainekset kuin pizzassa, leipää, juustoa ja tomaattia mutta höystettynä pekonilla, sipulilla ja basilikalla. Koko leivän juju on äreän vihreä Fetajuusto joka on saanut värinsä basilikasta, juustotahnaa voi käyttää muuallakin kuin Sconesien välissä. 



Tähän voi myös fetan sijaan käyttää tuorechevreä jonka voit helposti itse valmistaa kotona seuraamalla reseptiäni chevre kutunmaitojuusto.

Kannattaa kuitenkin käyttää aitoa vuohenmaidosta tehtyä Fetajuustoa ja ilman tuoretta basilikaa tästä ei tule hyvää. Ja jos olet oiken työteliäs voi tähän fetan sijaan käyttää tuorechevreä jonka voit helposti itse valmistaa kotona seuraamalla reseptiäni chevre kutunmaitojuusto. Tähän ei periaatteessa tarvitse lisätä suolaa, leivonnaisen suolaisuus tuleen juustotahnasta ja pekonista. 

Suolaiset Sconesit

280 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
½ tl sokeria
75 g voita
1 kanan muna
1 ¼ dl maitoa
80 g pancettaa tai pekonia
½ pientä punasipulia
oliiviöljyä

Basilikajuustotahna

1 prk Creme fraichea
½ nippua tuoretta basilikaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori sipuli ja silppua se hienosti. Suikaloi pekoni ohuesti, noin 2-3 mm suikaleiksi. Ruskista sipuli ja pekoni tilkassa oliiviöljyä ja anna jäähtyä. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää sekaan voi ja sekoita sitä käsin kunnes taikina näyttää kauraryyneille. Sekoita kanan muna ja maito toisessa kulhossa ja kaada jauhoseokseen. Lisää sipuli, tomaatti, pekoni ja hienosti leikattu basilika. Sekoita vähän mutta varo liioittelemasta ettei taikina sitkostu likaa, siihen pitää jäädä sattumia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hiukan. Taikina on aika tahmeaa ja niin sen pitääkin olla. Kauli taikina 3 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä kakkuja. Pane Sconesit voipaperille pellille, sivele niitä maidolla ennen paistamista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes Sconesit ovat kullankeltaisia. Annan Sconesien jäähtyä ritilällä. Silppua basilika ja sekoita se sauvasekoittimella Fetajuuston kanssa. Lisää Creme Fraichen ja sekoita seos kunnolla. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Mitä kauemmin juustotahna saa maustua, sitä suolaisemmaksi se tulee joten sitä ei kannata tehdä kovin aikaisin etukäteen. Leikkaa Sconesit ylä- ja alaosaan ennen tarjottimelle asettelua ja täytä juustotahnalla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...