26. kesäkuuta 2010

Spareribs

Black barbequed spareribs, mustat grilliribsit. Tummassa marinadissa maustunutta grillattua porsaankylkeä, toiseen kertaan grillauksen aikana mausteisella makealla maustekastikkeella, glazella, maustettuja paksuja mustia grilliluita.

Kylkiluiden grillaaminen voi avotulella olla vaikeaa, joten itse teen ne useimmiten uunissa. Tässä hyvä tapa jolla kylkiluista saa mahtavana maukkaita ja meheviä. Koska sokeri palaa lämmössä, kannattaa Ribsien maun makea osuus lisätä vasta kun liha on kypsää. Jollei sinulla ole inkiväärisiirappia se on helppo tehdä samalla tavalla kuten raparperisiirappi, inkivääri vain hienoksi suikaloituna veteen kiehumaan, siivilöidään ja sokeria sekaan. 

Värikästä coleslawia saat punasipulilla
Lihan maku saa syvyyttä potkuun kun käytät sekä kuivattua chiliä sekä chilitahnaa. Soijakastike, Sezuanpippuri ja tähtianis taas antavat ruoalle hieman aasialaisen maun. Tässä kylkiluut ovat porsaasta, mutta haluaisin kokeilla mitä tämä valmistustapa tekee villisialle. Reseptillä saat mustaksi grillantunutta tameaa herkkua kuudellelle hengelle.

Black spareribs

1½- 2 kg porsaan grillikylkeä
tuoretta korianteria
merisuolaa

Marinadi

2-3 peperoncino chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 laakerinlehti
1 tl muskotinkukkaa jauhettuna
4 rkl soijakastiketta
1 rkl korianterin siemeniä
1 tähtianis
4 maustepippuria
1 tl Sezuanpippuria
½ dl oliiviöljyä
4 rkl tummaa balsamietikkaa

Glaze

3 rkl hunajaa

Aloita tekemällä marinadi. Sekoita kulhossa soija-kastike, öljy ja viinietikka. Jauha kaikki marinadin kuivat ainekset huhmareessa ja sekoita ne marinadiin. Anna marinadin levätä vähän aikaa ennen kuin hierot se lihaan. Anna lihan maustua jääkaapissa yön yli. Paista Ribsit samalla tavalla kuin paahdettu grillikylki. Paista lihaa uunissa noin vajaa tunti liha kiloa kohti. Valele lihaa aika ajoittain siitä valuneella nesteellä paiston aikana. Kun liha on jo melkein valmista, sekoita Glaze hunajasta, chilistä ja siirapista ja kaada lihan päälle ja nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Lihan pitää nyt vain maustua ja sitä pitää valella nesteellä ja käännellä jotta Glazea on yltympäri. Leikkaa Ribsit annospaloiksi, suolaa liha ja koristele tuoreella korianterilla. Paistinneste kannattaa ottaa talteen lihalle kastikkeeksi jota jokainen voi itse lusikoida lihan päälle mausteeksi. Tarjoile Ribsit  folioperunoiden ja Coleslawn kera, johon saat lisäväriä käyttämällä punaista sipulia tavallisen sijaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...