18. huhtikuuta 2010

Englantilaiset kermasconesit


Englantilaiset kerma skonssit. Cream scones, pieniä vispatulla kermalla ja mansikkahillolla täytettyjä kerma Sconeseja, makeita herkullisia pieniä skonsseja.

Kermasconesit ovat perinteinen iltapäivä teen kumppani Brittiensaarilla ja sconesit ovat ihania juuri uuni tuoreina, mutta nämä pakastuvat myös hyvin joten niitä voi tehdä yllätysvieraitten varalta valmiiksi pakkaseen. Makuja voi itse vaihdella mutta tämä resepti on tavallinen peruskerma sconeseille joihin saa vaihdettua maun toisella hillolla. Sconesit sopivat myös muulloin kahvipöytään kun tulee vieraita. Tällä reseptillä saat vähän niiden koosta riippuen parisen kymmentä sconesia.


Cream scones

280 g vehnäjauhoja
66 g taloussokeria
2 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
75 g voita
1 kanan muna
2 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl kermaa
½ dl rusinoita
½ sitruunan kuori

sivelyyn:
kananmuna tai kermaa

Tarjoiluun:
vispattua kermaa
hilloa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää sekaan voi ja sekoita se sekaan käsin kunnes taikina näyttää kauraryyneille. Sekoita kananmuna ja kerma toisessa kulhossa ja kaada jauhoseokseen. Lisää rusinat ja hienosti raastettu sitruunankuori. Sekoita vähän mutta varo liioittelemasta ettei taikina sitkostu liikaa. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hiukan. Taikina on aika tahmeaa ja niin sen pitääkin olla. Kauli taikina 3 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä kakkusia. Pane Sconesit voipaperille pellille, sivele niitä munakermaseoksella ennen paistamista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes sconesit ovat kullankeltaisia. Annan Sconesien jäähtyä ritilällä. Leikkaa Sconesit ylä- ja alaosaan ennen tarjotimelle asettelua. Tarjoile lisäksi vispattua kermaa ja mansikkahilloa, vadelmahilloa tai kurpitsahilloa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...